Αυτή είναι η αρχική εκτέλεση του «Nothing compares 2 U» από τον Prince και είναι υπέροχη (Video)

Αυτή είναι η αρχική εκτέλεση του «Nothing compares 2 U» από τον Prince και είναι υπέροχη (Video)

Περίπου δύο χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατο του Prince που σκόρπισε θλίψη στη μουσική σκηνή, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την κληρονομιά του έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά την ηχογράφηση του εικονικού τραγουδιού «Nothing compares 2 U» από τον ίδιο τον δημιουργό του.

Πρόκειται για την ηχογράφηση που έκανε ο Prince το 1984, στη Μινεσότα, για το τραγούδι που αρχικά είχε γράψει για τον ίδιο, αλλά στη συνέχεια έδωσε στο συγκρότημα Family, το οποίο έφτιαξε στη δεκαετία του ΄80.

Όπως είπε η συνεργάτης του, Σούζαν Ρότζερς, ο Prince έγραψε το τραγούδι σε διάστημα μιας ώρας.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση γιατί δεν το κράτησε για τον εαυτό του, η Ρότζερς θεωρεί ότι μάλλον δεν ήθελε να αντανακλάται εκείνη την εποχή ο «ρομαντισμός» στην προσωπική του ζωή.

«Έβγαζε το υλικό του με βάση τι ήθελε να ξέρουμε γι αυτόν και, αν και είναι ένα υπέροχο τραγούδι, δεν ήθελε να τον αντιπροσωπεύει», πρόσθεσε.

Αν και ο Prince συνέχιζε να τραγουδά τη δική του εκδοχή σε live εμφανίσεις, το τραγούδι γνώρισε παγκόσμια επιτυχία όταν το διασκεύασε η Sinéad O’Connor, δίνοντάς του μια πιο «ρομαντική» χροιά, σε σχέση με τον πιο funk ήχο του Prince.

Tο ίδρυμα που διαχειρίζεται την κληρονομιά του Prince έχει στην κατοχή του χιλιάδες ακόμη ανέκδοτα τραγούδια του μεγάλου καλλιτέχνη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter