Αυτός είναι ο δράστης του Λονδίνου

Αυτός είναι ο δράστης του Λονδίνου

Πρόκειται για τον Καλίντ Μασούντ, ο οποίος ήταν γνωστός και με τουλάχιστον άλλα δύο ονόματα: Adrian Elms και Adrian Russell Ajao.

H βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του άνδρα που πραγματοποίησε τη φονική επίθεση έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο.

Οι γείτονές του, του είχαν δώσει το παρατσούκλι “βαμπίρ” γιατί κυκλοφορούσε μόνο τη νύχτα και φορούσε μαύρα.

Όπως αναφέρεται, γεννήθηκε στο Dartford, Kent, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1964, από τη 17χρονη ανύπαντρη μητέρα, Janet Elms. Αργότερα πήρε το επώνυμο του πατριού του Φίλιπ και στο σχολείο φοίτησε ως Άντριαν Ράσελ Ατζάο.

Μεγάλωσε στην παραλιακή πόλη Rye, στο ανατολικό Sussex, ενώ αργότερα μετακόμισε στο Tunbridge Wells, Kent, όπου ζούσε με τα ετεροθαλή αδέλφια του Alex και Paul.

Ο Κέντον Τιλ, συμμαθητής του δράστη, είπε στη MailOnline πως ο Μασούντ ήταν θύμα ρατσισμού από τους συμμαθητές του, γιατί ήταν το μοναδικό μαύρο αγόρι στην τάξη.

Ο Τιλ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήμασταν καλοί φίλοι για τρία με τέσσερα χρόνια. Ήταν πολύ έξυπνος και πολύ καλός στα αθλήματα-πραγματικά καλός σε όλα. Ήταν πολύ καλός στο ποδόσφαιρο. Δεν ήταν θρησκευόμενος. Ήταν καλός χαρακτήρας, πολύ φιλικός. Ήταν το μοναδικό μαύρο παιδί στο σχολείο.

Σύμφωνα με τους Times, έχει φυλακιστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, σε διάφορες φυλακές στην Αγγλία. Έως τώρα είναι άγνωστο πότε ασπάστηκε το Ισλάμ, ωστόσο πιθανό θεωρείται ότι αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή.

Αναφέρεται μάλιστα πως για πρώτη φορά ο δράστης φυλακίστηκε το 1983, σε ηλικία 19 ετών.

Το 2003 μαχαίρωσε έναν άνθρωπο στο πρόσωπο. Τότε, είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο πως για όλα έφταιγε το γεγονός πως οι κάτοικοι του χωριού Νόρθιαμ τον είχαν “εξοστρακίσει” γιατί είχαν “συγκεκριμένη άποψη για τους μαύρους”.

Μέχρι στιγμής, είχαν έρθει στη δημοσιότητα μόνο φωτογραφίες από την ώρα της επίθεσης που οι αρχές του έδιναν τις πρώτες βοήθειες αφού είχε δεχτεί πυρά από την αστυνομία. Ο δράστης λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Πηγή: Daily Mail 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter