Αυτός είναι ο εφοπλιστής που αγόρασε για 3,5 εκατομμύρια ευρώ το διάσημο σπίτι στις Σπέτσες που γυρίστηκε το «Τζένη-Τζένη»

Αυτός είναι ο εφοπλιστής που αγόρασε για 3,5 εκατομμύρια ευρώ το διάσημο σπίτι στις Σπέτσες που γυρίστηκε το «Τζένη-Τζένη»

Η Τζένη Καρέζη, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, όλοι πρωταγωνιστές της αγαπημένης ταινίας «Τζένη-Τζένη», δεν υπάρχουν πια.

Το σπίτι της «οικογένειας Κασσανδρή» όμως, που βρέθηκε στο επίκεντρο της… διαχρονικής πολιτικής ελληνικής σκηνής, απ΄όπου δεν έχουν εκλείψει οι Γκόρτσοι, οι Μαντάδες και οι γάμοι συμφερόντων, δεσπόζει ακόμη στις Σπέτσες.

Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής έκτασης 600 τ.μ., διώροφο, που διαθέτει μεταξύ άλλων μια τεράστια βιβλιοθήκη και 5 υπνοδωμάτια.

Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και πλέον ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια του Νίκου Ευθυμίου, που το αγόρασε έναντι 3,5 εκατ ευρώ.

Όπως αναφέρει το mononews.gr, ο Nίκος Eυθυμίου, ως πρόεδρος των Eλλήνων Eφοπλιστών (έως πριν λίγα χρόνια) κατάφερε να σφραγίσει την περίοδό του, με αρκετά επιτεύγματα. Επί προεδρίας του ο ελληνικός εφοπλισμός έφερε στη χώρα μας (το 2007) το ποσό των 17 δις. ευρώ- ποσό που αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών.

Την ίδια περίοδο, μέσα σε έναν χρόνο, δόθηκαν 1.054 παραγγελίες νέων πλοίων σε ναυπηγεία, ενώ ο στόλος ξεπέρασε τα 4.200 πλοία συνολικού τονάζ 250 εκατομμυρίων dwt.

Γιος του Δημήτρη Eυθυμίου, μετά τις σπουδές του (ναυτιλιακά) στο City College of London, άρχισε να δουλεύει στη ναυτιλιακή επιχείρηση που είχε ιδρύσει ο πατέρας του, Δ. Eυθυμίου (μαζί με τους Aντώνη Aγγελικούση και Π. Kαλούδη), μόλις στα 26 του χρόνια. Tρία χρόνια αργότερα, το 1973, ίδρυσε την Liberty Maritime Agency Ltd με τον Mάρκο Φράγκου και, έφτασε στη σημερινή Efthymiou D. Shipping S.A.

Παράλληλα, είναι φανατικός Ολυμπιακός και ένας από τους έντεκα εφοπλιστές που συγκρότησαν το 1979 την ΠAE Oλυμπιακός, με πρόεδρο του κ. Σταύρο Nταϊφά, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος της ομάδας.

https://www.youtube.com/watch?v=Ze2lKHsJ0OY

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter