Αυτός είναι ο γιατρός που φέρεται ότι αποκεφάλισε και τεμάχισε τον σαουδάραβα Κασόγκι (Photo)

Αυτός είναι ο γιατρός που φέρεται ότι αποκεφάλισε και τεμάχισε τον σαουδάραβα Κασόγκι (Photo)

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για την άγρια δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο φως έρχονται στοιχεία για το ποιος μπορεί να είναι ο γιατρός που τον διαμέλισε και τον αποκεφάλισε.

Οι υποψίες πέφτουν πάνω στον Δρ Σαλάχ αλ Τουμπάιγκι ο οποίος αναγνωρίστηκε από τις τουρκικές αρχές ως ένας από τους 15 άνδρες που βρισκόντουσαν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Οι τουρκικές αρχές υποψιάζονται ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο αφού δέχτηκε ένοπλη εισβολή από μια ομάδα που ταξίδευε από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Σαλάχ αλ Τουμπάιγκι εκπαιδεύτηκε στο Βικτωριανό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στη Μελβούρνη με χρηματοδότηση από τη Σαουδική Κυβέρνηση. Όπως γίνεται γνωστό έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για την αναγνώριση θυμάτων από μαζικές καταστροφές και νεκροψίες. Είχε κάνει σπουδές στην Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης το 2004. Πλέον κατέχει υψηλή θέση στο υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο γιατρός ζήτησε από όσους βρίσκονταν στην πρεσβεία να βάλουν τα ακουστικά τους ενώ άρχισε να τεμαχίζει τον Τζαμάλ Κασόγκι που κρατούσαν σε ένα τραπέζι. 

Τα φριχτά βασανιστήρια

Ο σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι βασανίσθηκε κατά την διάρκεια ανάκρισης, πριν αποκεφαλιστεί εντός του προξενείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak αρχικά του έκοψαν τα δάκτυλα και στη συνέχεια, τον αποκεφάλισαν και διέλυσαν το διαμελισμένο πτώμα του σε οξύ. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο γιατρός είχε ένα πριόνι οστών όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη. Το είχε μαζί του και όταν αναχώρησε. Και όλα αυτά μέσα σε επτά λεπτά

Μια ακόμη λεπτομέρεια που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι ο γιατρός έβαλε ακουστικά και άρχισε να ακούει μουσική καθώς τεμάχιζε τον Κασόγκι. Συμβούλευσε και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Σαουδαράβων πρακτόρων να κάνουν το ίδιο. «Όταν κάνω μια τέτοια δουλειά, ακούω μουσική. Πρέπει να κάνετε το ίδιο» ακούγεται στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο να λέει ο Τουμπάιγκι σύμφωνα με πηγή. 

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες. Την Τετάρτη, περί τις 16:40, περίπου 15 άνδρες της τουρκικής αστυνομίας άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι του πρόξενου Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι, ο οποίος, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ήταν παρών όταν διαπράχθηκε η φερόμενη δολοφονία.

Η τουρκική αστυνομία αρχικά σχεδίαζε να ψάξει το σπίτι του πρόξενου την προηγουμένη, κάτι που αναβλήθηκε, διότι οι σαουδαραβικές αρχές επικαλέστηκαν την παρουσία της οικογένειας του Οτάιμπι, ο οποίος αναχώρησε από την Τουρκία την Τρίτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ομάδα της τουρκικής αστυνομίας αποχώρησε από την κατοικία περί τη 01:30, αλλά μερικά από τα μέλη της πήγαν στο προξενείο, σε μικρή απόσταση, για να κάνουν μια δεύτερη έρευνα, η οποία συνεχιζόταν ως πριν από λίγο, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην κατοικία του προξένου, οι ερευνητές εξέτασαν τον κήπο, ενώ ορισμένοι θεάθηκαν στην ταράτσα του ακινήτου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα τηλεκατευθυνόμενο εναέριο όχημα δύο φορές, ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου. 

Δεν έγινε καμιά δήλωση στον Τύπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter