Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Τι να προσέξετε

Αυτός είναι ο τρόπος για να τηγανίζετε υγιεινά τις πατάτες

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα φαγητό στο οποίο λίγοι μπορούν να αντισταθούν, αλλά πολλοί πρέπει να το κάνουν.

Κι αυτό γιατί όταν τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες σχηματίζεται μία νευροτοξική ουσία, το ακρυλαμίδιο, η οποία έχει συνδεθεί και με τον καρκίνο.

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του τηγανίσματος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες σχηματισμού ακρυλαμιδίου.

Προκειμένου να αποφύγετε τα… δυσάρεστα, προτιμήστε κατ΄αρχήν να τηγανίζετε μόνο με καλό ελαιόλαδο και όχι με άλλους τύπους λαδιού. Πριν τηγανίσετε τις πατάτες στραγγίστε τις πολύ καλά, προκειμένου να απορροφήσουν λιγότερο λάδι.

Μην αφήσετε το λάδι να καεί, αλλά προθερμάνετέ το και μην τις τηγανίζετε για πολλή ώρα.

Και πάντοτε να αντικαθιστάτε το λάδι κάθε φορά που τηγανίζετε ξανά.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.