Αζερμπαϊτζάν: Η κυβέρνηση «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρακτορείου ειδήσεων

Αζερμπαϊτζάν: Η κυβέρνηση «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρακτορείου ειδήσεων

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν δέσμευσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του μόνου ανεξάρτητου πρακτορείου ειδήσεων της χώρας, του Turan, κάτι που υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει στο κλείσιμό του, δήλωσε ο διευθυντής του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί δεσμεύτηκαν και το Turan κινδυνεύει να κλείσει ανά πάσα στιγμή», σημείωσε ο διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων, ο Μεχμάν Αλίεφ.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας έρευνας για ανεξόφλητες φορολογικές οφειλές του πρακτορείου ύψους περίπου 19.000 ευρώ. Ο Μεχμάν Αλίεφ διαβεβαίωσε ότι η κατηγορία περί ανεξόφλητων οφειλών του πρακτορείου στο δημόσιο είναι ψευδής.

Το πρακτορείο είναι ένα από τα λιγοστά μέσα ενημέρωσης στο Αζερμπαϊτζάν που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση του Ιλάμ Αλίεφ, ο οποίος κυβερνά με σιδηρά πυγμή αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία που βρέχεται από την Κασπία.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) κατήγγειλε το πάγωμα των λογαριασμών του πρακτορείου ειδήσεων κάνοντας λόγο για μια «νέα περίπτωση βάρβαρης καταστολής των επικριτικών μέσων ενημέρωσης» από μέρους της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν.

«Η χρήση ψευδών κατηγοριών που συνδέονται με φορολογικά θέματα για την καταδίκη δημοσιογράφων που ασκούν κριτική δεν είναι κάτι καινούργιο στο Αζερμπαϊτζάν», επισήμανε ένα στέλεχος της ΜΚΟ, αρμόδιο για την περιοχή του νότιου Καυκάσου, ο Γκιόργκι Γκόγκια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter