Αζερμπαϊτζάν: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε κλινική απεξάρτησης μετά από πυρκαγιά (Photos)

Αζερμπαϊτζάν: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε κλινική απεξάρτησης μετά από πυρκαγιά (Photos)

Τουλάχιστον 24 είναι οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε μια κλινική απεξάρτησης για τοξικομανείς στη πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, ανακοίνωσαν οι αρχές.

“Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 06:10 και 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους”, ανακοίνωσε η εισαγγελία και υπουργοί σε κοινό ανακοινωθέν τους στο οποίο διευκρινίζουν ότι το κτίριο ήταν κατασκευασμένο από ξύλο.

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, η πυρκαγιά πιθανόν να προκλήθηκε από κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων APA αρχικά έκανε λόγο για 30 νεκρούς.

Τα θύματα ήταν όλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους και επομένως δεν ήταν σε θέση να ξεφύγουν από τις φλόγες, όπως διευκρίνισαν οι πυροσβέστες και τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν επί τόπου.

Στο Αζερμπαϊτζάν, μια μικρή χώρα στο Καύκασο, προκαλούνται συχνά δυστυχήματα από πυρκαγιές σε κατοικίες ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τον Μάιο 2015, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο σε προάστιο του Μπακού.

Το 1995, 289 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από φωτιά που ξέσπασε στο μετρό της πρωτεύουσας που φέρει απαρχαιωμένο εξοπλισμό από την σοβιετική περίοδο. Αυτή ήταν η πιο πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε παγκοσμίως σε υπόγειο σιδηρόδρομο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter