Bad Rabbit: Κυβερνοεπίθεση και στην Ελλάδα – Πώς θα προστατευτείτε

Bad Rabbit: Κυβερνοεπίθεση και στην Ελλάδα – Πώς θα προστατευτείτε

Από το απόγευμα της 24 Οκτωβρίου ένα νέο είδος Ransomware έχει μολύνει χιλιάδες υπολογιστές στην Ανατολική Ευρώπη. Μολυσμένοι υπολογιστές από το ransomware με το όνομα Bad Rabbit έχουν εντοπιστεί σε Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ουκρανία και Ρωσία.

Ο τρόπος με τον οποίο εξαπλώνεται αυτό το νέο είδος malware μας θυμίζει τις δυο μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις με το όνομα WannaCry και Petya.

Ο Δούρειος Ίππος της νέας αυτής επίθεσης είναι ένα νέο ψεύτικο πακέτο αναβάθμισης του λογισμικού Flash Player. Εγκαθιστώντας την υποτιθέμενη αναβάθμιση του Flash Player, τότε το Ransomware εξαπλώνεται σε όλο το δίκτυο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο SMB.

Το νέο ransomware με το όνομα “Bad Rabbit” ανήκει στην οικογένεια των ιών που κρυπτογραφούν τον δίσκο. Το συγκεκριμένο malware, όπως και στην περίπτωση του Petya και Golden Eye, θα κρυπτογραφήσει όλα τα αρχεία στον υπολογιστή και ακολούθως θα αντικαταστήσει το Master Boot Record (MBR).

Μόλις ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση και η αντικατάσταση του MBR τότε στην οθόνη θα εμφανιστεί το μήνυμα όπου θα περιέχει τις πληροφορίες για την πληρωμή των λύτρων. Τα λύτρα για την επαναφορά των αρχείων ανέρχονται στα 0.5 bitcoins ( ~$280) και το ποσό πρέπει να καταβληθεί μέσα σε 48 ώρες. Μετά την πάροδο της προθεσμίας το ποσό θα αυξηθεί σύμφωνα με το ενημερωτικό μήνυμα των hackers.

Πως θα προστατευτώ : Όλα τα γνωστά antivirus προγράμματα (ακόμα και το windows defender), αν είναι ενημερωμένα, θα πρέπει να είναι σε θέση να κρατήσουν τον υπολογιστή σας ασφαλή.

Πηγή: viewtag.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter