Badische Zeitung: Φόβοι για απαγωγή Τούρκου αξιωματικού στην Ελλάδα

Badische Zeitung: Φόβοι για απαγωγή Τούρκου αξιωματικού στην Ελλάδα

Σενάρια που θέλουν τις ελληνικές αρχές να φοβούνται ότι η τουρκική ΜΙΤ θα μπορούσε να απαγάγει ή και να σκοτώσει στην Ελλάδα τον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί, τον έναν από τους τούρκους στρατιωτικούς ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος προ ημερών, φέρνει στο προσκήνιο ο γερμανικός Τύπος.

Σε άρθρο υπό τον τίτλο «Φόβος για τους πράκτορες του Ερντογάν στην Ελλάδα» η Badische Zeitung αναφέρεται καταρχήν στο ιστορικό της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και τη νέα ένταση που πυροδότησε στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την αποφυλάκισή του την περασμένη εβδομάδα ο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί δεν είναι πραγματικά ελεύθερος, αφού οι ελληνικές αρχές τον έχουν μεταφέρει σε άγνωστη τοποθεσία για να τον προστατεύσουν.

«Υπερδραστήρια» η τουρκική ΜΙΤ στην Ελλάδα

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι βρίσκεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο, το οποίο νοίκιασαν οι αρχές στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Άλλα ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι ο τούρκος αξιωματικός βρίσκεται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πάνω από 100 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την προστασία του, ανάμεσά τους και δέκα ελεύθεροι σκοπευτές. Κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει πού βρίσκεται, ιδιαίτερα δε η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT».

Όπως αναφέρει η Badische Zeitung τους τελευταίους μήνες οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μεταφέρει από 18 χώρες πάνω από 80 φερόμενους υποστηρικτές του Γκιουλέν στην Τουρκία, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες έκδοσης που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Ο Ερντογάν θεωρεί τον Γκιουλέν υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος και έχει διαμηνύσει ότι οι μυστικές του υπηρεσίες θα διεξάγουν τέτοιες επιχειρήσεις οπουδήποτε πιστεύεται ότι υπάρχουν μέλη του κινήματος Γκιουλέν.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα δραστήριες στην Ελλάδα. Διότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πάνω από 2.000 τούρκοι υπήκοοι έχουν ζητήσει εκεί πολιτικό άσυλο. Οι περισσότεροι μπορούν μεν να είναι σίγουροι ότι θα τους παρασχεθεί προστασία στην Ελλάδα, ωστόσο ζουν με τον μόνιμο φόβο των πρακτόρων του Ερντογάν».

Πηγή: Deutsche Welle

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter