Βάλε άνετα ρούχα και κατέβα στο Break Free!

Βάλε άνετα ρούχα και κατέβα στο Break Free!

Πάνω από 50 οργανώσεις, κινήματα, κοινότητες και πρωτοβουλίες καλούν σε έναν “περίπατο” κατά της αδικίας, της ανισότητας, των διακρίσεων και της κλιματικής αλλαγής…

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Πολύχρωμο Περίπατο στην Αθήνα. 

«Ένωσε τη φωνή σου με περισσότερες από 50 οργανώσεις, κινήματα, κοινότητες, πρωτοβουλίες και φορείς κι έλα να αντιδράσουμε συλλογικά και ειρηνικά σε κάθε μορφή περιβαλλοντικής υποβάθμισης και κοινωνικής ή πολιτικής καταπίεσης. Θα είναι μία γιορτή υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της προστασίας του περιβάλλοντος και κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη». 

Με αυτά τα λόγια οι διοργανωτές του Break Free για πρώτη φορά, ενώνουν τις φωνές τους και σπάνε τα δεσμά. Καλούν τους πολίτες την Κυριακή 26 Μαρτίου, να βάλουν άνετα και πολύχρωμα ρούχα, να πάρουν σφυρίχτρες και περπατήσουν από το Θησείο ως το Ζάππειο σε έναν πολύχρωμο και ειρηνικό περίπατο ενάντια σε ό,τι μας δεσμεύει: την αδικία, την ανισότητα, τις διακρίσεις και τις κλιματικές αλλαγές.

Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας ομπρέλας δράσεων του Break Free που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 31 Μαρτίου. Εκείνες τις μέρες, οργανώσεις, κοινότητες, πρωτοβουλίες και χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα πραγματοποιήσουν ειρηνικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα, το θέμα των δράσεων είναι πολυδιάστατο και αφορά μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία με στόχο να φέρει κοντά χιλιάδες πολίτες με διαφορετική αφετηρία, αλλά το ίδιο κίνητρο: τη συλλογική διεκδίκηση για έναν βιώσιμο πλανήτη, με σεβασμό στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το μέλλον μας, καθώς και του πλανήτη μας, εξαρτάται από το πόσο ενωμένοι θα είμαστε. Ώρα να δείξουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Είναι στο χέρι μας να νικήσουμε την ατζέντα του μίσους, του φόβου και των διακρίσεων. Έλα λοιπόν να κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά και να διεκδικήσουμε έναν καθαρό πλανήτη, με δικαιοσύνη και ισότητα. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για όσα μας ανήκουν! Ας γράψουμε μαζί αυτή την ιστορία μέσα από το Break Free!», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter