Βάλτερ Μπάιερ: Άδικη και παράλογη η πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα

Βάλτερ Μπάιερ: Άδικη και παράλογη η πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα

«Είμαι απόλυτα αντίθετος με την τρόικα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πολιτική που επέβαλε στην Ελλάδα δεν είναι μόνο άδικη αλλά και εντελώς παράλογη», λέει  στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ και τον Αντώνη Πολυχρονάκη ο Αυστριακός Βάλτερ Μπάιερ, πολιτικός συντονιστής της δεξαμενής σκέψης της ευρωπαϊκής Αριστεράς «transform! europe».

Ο Βάλτερ Μπάιερ  ήταν ο συνδιοργανωτής με το «Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς» του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου με θέμα «Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση: προοδευτικές απαντήσεις», το οποίο έγινε από τις 23-25 Νοεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Για το ίδιος θέμα τόνισε : Δεν νομίζω ότι αυτό το μοντέλο κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής πρέπει να μεταφερθεί ως δήθεν επιτυχημένο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια να ανακαλύψει τρόπους να κάνει κοινωνική πολιτική όπου μπορεί και το κάνει».

Εκτιμά ότι «παρά το γεγονός ότι οι πολίτες περίμεναν περισσότερα (από την ελληνική κυβέρνηση) θα πρέπει να αναλογισθεί κανείς ότι αφέθηκε μόνη ιδίως από τους Σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης και για να είμαστε ειλικρινείς ούτε τα ευρωπαϊκά συνδικάτα ούτε τα κοινωνικά κινήματα δεν την υποστήριξαν επαρκώς. Ούτε είχε την διεθνή υποστήριξη από άλλες χώρες. Υπό τις συνθήκες αυτές προσπάθησε μόνο με τις δικές της δυνάμεις να επιτύχει το άριστο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο κ. Μπάιερ βρίσκει επίσης σωστό να διανέμεται κοινωνικό μέρισμα αν βοηθά τους πολίτες έστω και αν επικρίνεται, διότι όπως λέει «πρέπει να βοηθάμε αντί να μιλάμε».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter