Βαριές «καμπάνες» για τους εμπλεκόμενους σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων (Photos)

Βαριές «καμπάνες» για τους εμπλεκόμενους σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων (Photos)

Βαριές ποινικές διώξεις για τoυς εμπλεκόμενους στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, ενώπιον του οποίου προσήχθησαν οι συλληφθέντες, άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος 21 ατόμων που εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων τα οποία διατίθενται μόνο στα νοσοκομεία κι όχι στην αγορά.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που δρούσαν σε Δημόσια Νοσοκομεία, είναι γιατροί, νοσηλευτές και ιδιώτες φαρμακοποιοί. ‘Οπως προέκυψε η ομάδα μεταπουλούσε τα φάρμακα σε συνεργαζόμενα φαρμακεία ή τα προωθούσε και σε άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα η δίωξη που τους ασκήθηκε είναι:

– Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της

– Απάτη από κοινού και κατ΄εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ

– Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

– Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ.

– Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ΄επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

– Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ΄εξακολούθηση

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία :

Στο κύκλωμα υπήρχαν τέσσερις “εγκέφαλοι”.

Οι ιδιώτες γιατροί συνεργάζονταν με συναδέλφους τους και νοσηλευτές σε δημόσια νοσοκομεία και έκλεβαν ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, αξίας από 1.000 έως 6.000 ευρώ.

Μια άλλη μέθοδος για να αποσπούν τα φάρμακα ήταν οι παράνομες συνταγογραφήσεις σε μη … ασθενείς που παρουσιάζονταν ως άρρωστοι και μάλιστα σε τελικό στάδιο του καρκίνου.

Σε άλλες περιπτώσεις, φέρεται ότι έγραφαν σε καρκινοπαθή τρία αντικαρκινικά φαρμακευτικά σκευάσματα, του απέδιδαν τα δύο και κρατούσαν το ένα για λογαριασμό του κυκλώματος.

Τα φάρμακα τα πωλούσαν σε τετραπλάσια τιμή, στη μαύρη αγορά, σε Σκανδιναβικές χώρες, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.

Τα κέρδη του κυκλώματος ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν πως ένα ακριβό αντικαρκινικό φάρμακο αξίας 6.000 ευρώ, μεταπωλούταν σε Σκανδιναβική χώρα σε τιμή που έφθανε και τα 15.000 ευρώ!

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ

Οι «αρχηγοί» του κυκλώματος διατηρούσαν κάποιες εταιρείες «βιτρίνες» των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους αρχηγούς διατηρούσε εταιρεία «προκάλυμμα» στη Μέση Ανατολή, μέσω της οποίας “ξέπλενε” τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες .

Στην έρευνα που έκαναν οι αρχές εντοπίστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, εικονικά τιμολόγια, χιλιάδες ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter