Βαριές κατηγορίες κατά του ιδιοκτήτη της Παρί, Αλ Κελαιφί!

Βαριές κατηγορίες κατά του ιδιοκτήτη της Παρί, Αλ Κελαιφί!

Αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες βρίσκεται από σήμερα ο ζάμπλουτος πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο των ελβετικών Αρχών για συμμετοχή σε υπόθεση δωροδοκίας!

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Αλ Κελαΐφί, που είναι και Διευθύνων Σύμβουλος του τηλεοπτικού δικτύου “BeIN Sports”, κατηγορείται ότι δωροδόκησε αξιωματούχους της FIFA προκειμένου το κανάλι του να αποκτήσει τα δικαιώματα της τελικής φάσης των Παγκοσμίων Κύπελλο του 2026 και του 2030! Η έρευνα είχε ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2017 και οι Ελβετοί σε συνεργασία με τις γαλλικές, ελληνικές, ιταλικές και ισπανικές Αρχές έψαξαν την ακίνητη περιουσία του τέως γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Ζερόμ Βάλκε, στις συγκεκριμένες χώρες, προσπαθώντας να βρουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του καθώς είναι αναμεμειγμένος σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς. Ψάξε-ψάξε, βρήκαν τελικά… λαβράκι. Δηλαδή τον Αλ Κελαϊφί, ο οποίος ακόμη δεν έχει αντιδράσει για όλα όσα έχουν δημοσιευθεί.

Η Εισαγγελία της Ελβετίας ερευνά κατά πόσον ο Βαλκέ δωροδοκήθηκε (και) από τον Αλ-Κελαϊφί, ο οποίος εκτός από πρόεδρος της Παρί είναι και διευθύνων σύμβουλος της beiN Media Group, μίας κορυφαίας μιντιακής εταιρείας του Κατάρ. Σήμερα ο Βάλκε κλήθηκε και κατέθεσε ως ύποπτος στον ανακριτή σχετικά με τις κατηγορίες περί «βρόμικης» ανάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των επόμενων Μουντιάλ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας ευχαρίστησε δημόσια με ανακοίνωση του τις χώρες που βοήθησαν στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα: «Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε διάφορους τόπους και χώρους. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής κατόπιν αιτήματος της ελβετικής εισαγγελίας. Η συντονισμένη δράση σε όλες αυτές τις χώρες κατέστη δυνατή μέσω του ενιαίου συντονιστικού κέντρου EUROJUST. Ευχαριστούμε τις γαλλικές, τις ελληνικές, τις ιταλικές και τις ισπανικές δικαστικές αρχές, καθώς και τη Fedpol, για την πολύτιμη συνεργασία τους σε αυτήν την υπόθεση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter