Βαριέστε το σιδέρωμα; Υπομονή, έρχεται το ρομπότ! (Video)

Βαριέστε το σιδέρωμα; Υπομονή, έρχεται το ρομπότ! (Video)

Τα ρομπότ αντικαθιστούν συνεχώς τους εργάτες σε πολλές βιομηχανίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν μπει στα σπίτια μας για να κάνουν καμιά δουλειά…

Ισπανοί ερευνητές παρουσίασαν ένα ανθρωποειδές ρομπότ που σιδερώνει ρούχα – με μεγάλη μάλιστα προσοχή στο έργο του, ώστε να μην αφήσει καμία ζάρα. Το ύψους 1,8 μέτρων ρομπότ με την ονομασία ΤΕΟ, το οποίο ζυγίζει περίπου 80 κιλά, διαθέτει μια κάμερα στο κεφάλι του, που «σαρώνει» το ρούχο πάνω στη σιδερώστρα, δημιουργώντας μια υψηλής ανάλυση τρισδιάστατη αναπαράστασή του.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ρομποτικής του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης Κάρλος 3, με επικεφαλής τον Χουάν Βικτόρες, σύμφωνα με το «New Scientist», είχαν πρωτοπαρουσιάσει το ΤΕΟ το 2012. Τότε ανέβαινε σκάλες και άνοιγε πόρτες, τώρα εμπλούτισε το «ρεπερτόριό» του με το σιδέρωμα. Με απλά λόγια θέλουν ένα ρομπότ για όλες τις δουλειές του σπιτιού.

Βέβαια, θα πείτε, πώς να τον βάλω στο σπίτι, πώς να το αγοράσω; Άσε που δεν μπορείς εύκολα να τον βάλεις στην ντουλάπα…

Κάθε αρχή και δύσκολη όμως. Η ιδέα ήρθε, τα πρώτα βήματα έγιναν και δεν απομένει τώρα παρά να απλοποιηθεί, να γίνει πιο έξυπνο…

Εξάλλου, έτσι ξεκίνησαν και τα πλυντήρια και οι ηλεκτρικές σκούπες και τόσες άλλες συσκευές του σπιτιού. Στην αρχή ογκώδη και όχι και τόσο αποτελεσματικά ενώ κατέληξαν πολύ πιο έξυπνα και με εμφανώς πιο περιορισμένες διαστάσεις.

Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά η αρχή έγινε….

Θέμα χρόνου!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter