Βαρκελώνη: Νεκρός ένας από τους δράστες – Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν (Photo-Video)

Βαρκελώνη: Νεκρός ένας από τους δράστες – Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν (Photo-Video)

Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της Βαρκελώνης το απόγευμα, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Vanguardia.

Η καταλανική αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Βαρκελόνη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται η La Vanguardia.

Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής πόσοι ακριβώς
είναι οι δράστες της επίθεσης.

Ο ένας από τους συλληφθέντες ονομάζεται Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό, κάτοικος του Ριπόλ, στη Χιρόνα. Ο ύποπτος κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, και έχει ποινικό μητρώο.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή, κοντά σε ένα φαστ-φουντ, και ελέγχουν το όχημα.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι δράστες είχαν νοικιάσει το δεύτερο φορτηγάκι για να διαφύγουν με αυτό μετά την επίθεση.

Όπως αναφέρει η El Pais, o Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό συνελήφθη από δυνάμεις της αστυνομίας στην οδό Laietana.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, έκανε
γνωστό ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων αύριο στις 12 το
μεσημέρι τοπική ώρα.

Η στιγμή της σύλληψης του Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό από τους αστυνομικούς:

https://twitter.com/JausofSarah/status/898236870584303616

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter