Βαρκελώνη: Πολίτες από 34 χώρες ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες

Βαρκελώνη: Πολίτες από 34 χώρες ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες

Τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Καταλονία προέρχονται από 34 χώρες, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

«Τα θύματα, νεκροί και τραυματίες, των επιθέσεων στην Καμπρίλς και τη Βαρκελόνη προέρχονται από 34 χώρες, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό», σύμφωνα με τον λογαριασμό των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στο Twitter.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ο Φρανσίσκο Λόπες Ροδρίγκες, 60 ετών, είναι ο πρώτος Ισπανός νεκρός που ταυτοποιήθηκε.

Νωρίτερα, η εφημερίδα El Periodico έγραφε πως οι τραυματίες από τις φονικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στην Καμπρίλς προέρχονται από την Ισπανία και τουλάχιστον άλλες 23 χώρες: Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδά, Κίνα, Κούβα, Ολλανδία, Ισημερινό, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Κουβέιτ, ΠΓΔΜ, Πακιστάν, Περού, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Ταϊβάν, Τουρκία, Βρετανία, ΗΠΑ και Βενεζουέλα.

«Είμαστε στην επομένη των επιθέσεων, άρα είναι πολύ πρώιμο να προσδιορίσουμε αν πρόκειται να επηρεαστεί ο τουριστικός τομέας του τουρισμού στην Ισπανία. Αυτή την ώρα υποστηρίζουμε τις τοπικές αρχές στο έργο τους. Και βέβαια, όλα τα υπουργεία είναι σε επαφή», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ενέργειας, Τουρισμού και Ψηφιακής Πολιτικής.

Ένα βαν έπεσε χθες πάνω σε πλήθος πεζών στη κεντρική λεωφόρο Las Ramblas στη Βαρκελώνη σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100. Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Μερικές ώρες μετά την τραγωδία στη Las Ramblas μια άλλη επίθεση με όχημα πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή πόλη Καμπρίλς, νότια τη Βαρκελόνης. Έξι πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τρεις ύποπτοι.

Τρεις Έλληνες – Μια μητέρα σε κρίσιμη κατάσταση και τα δύο παιδιά της μεταξύ των τραυματιών. Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter