Βαρουφάκης: Νέο σίριαλ με Γουδή και πραξικοπήματα

Βαρουφάκης: Νέο σίριαλ με Γουδή και πραξικοπήματα

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, προκαλούν αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room», που δημοσιεύουν σήμερα εφημερίδες.

Στο βιβλίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών δημοσιεύει αποσπάσματα από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό, που μεταξύ άλλων λέει ότι ο πρωθυπουργός φοβόταν πραξικόπημα, ενώ υποστηρίζει ότι ο Δραγασάκης ήθελε να χάσουν το δημοψήφισμα. Υποστηρίζει ακόμα ότι όλα αυτά τα έχει γράψει στο κινητό του τηλέφωνο και δεν μπορεί να τον διαψεύσει κανείς.

«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφορικά με όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «συνεχίζει να σιωπά και να απέχει» κάτι που, όπως λέει, κάνει και «με το σκάνδαλο Καμμένου και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά. Δεν αργεί η ώρα που οι Έλληνες θα μάθουν όλη την αλήθεια για τους υπεύθυνους της κατρακύλας της χώρας.

. “Ο κ.Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ.Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά. Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε). Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο «Adults in the Room» δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει”.Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

. «Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του με αφορμή «τις λεγόμενες αποκαλύψεις Βαρουφάκη», και τονίζει.

«Αποδεικνύει, επίσης, ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δε βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

Ποτέ δεν ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο Λαφαζάνη για τη δραχμή τονίζει με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο twitter ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη και προσθέτει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών «απλά αυτοπροβάλλεται».

Συγκεκριμένα γράφει ο κ. Ππαδημούλης στο twiiter:

«Dim. Papadimoulis‏@papadimoulis

Το σχέδιο Λαφαζάνη για δραχμή, δεν ήταν ποτέ η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε Βαρουφάκης απλά αυτοπροβάλλεται με τη συνδρομή ΝΔ κ φιλικών της ΜΜΕ».

Αυλωνίτου: Κάνει σαν τη Βουγιουκλάκη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου δήλωσε στο “Σκάι” πριν καν… καλημερίσει επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών, σχολιάζοντας ότι «βουγιουκλακίζει» και ότι κάνει σαν απατημένος σύζυγος, ενώ τον κατηγόρησε για ψέματα και υπερβολές, σημειώνοντας πάντως ότι… διασκεδάζει.

Η κ. Αυλωνίτου πήρε έμπνευση από τραγούδι της Αλίκης Βουγιουκλάκη, με το οποίο ξεκίνησε ξανά η εκπομπή του ΣΚΑΪ στο πάνελ της οποίας ήταν, έπειτα από το διάλειμμα για διαφημίσεις.

«Επίτηδες βάλατε την Αλίκη… Εχω πει ότι ”Βουγιουκλακίζει” ο Βαρουφάκης. Εχετε δει την ”Υπολοχαγό Νατάσα”; Αυτό το πάθος, την υπερβολή… Να το κάνει γυναίκα, εντάξει, αλλά να το κάνει άνδρας, τι να πω;», ήταν οι πρώτες φράσεις της κ. Αυλωνίτου.

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει τους διαλόγους του με τον Αλέξη Τσίπρα, το 2015, που αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο κ. Βαρουφάκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε στο ίδιο ύφος.

«Εχετε δει απατημένο σύζυγο; Ετσι δρα ο άνθρωπος. Ο κ. Τσίπρας είναι ευγενής άνθρωπος. Ο κ. Βαρουφάκης μας εξηγεί γιατί δεν είναι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας άκουσε τις προτάσεις του και του είπε ”ευχαριστώ δεν θα πάρω” και τον έστειλε κιόλας. Τώρα, ως απατημένος σύζυγος προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί… Λέει ψέματα, υπερβολές, θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο… Μας διασκεδάζει πάντως».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter