Βαρουφάκης: Ο Κερδοσκόπος

Βαρουφάκης: Ο Κερδοσκόπος

Σχεδόν όλοι, συμπολίτευση και αντιπολίτευση ασχολούνται με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τις αποκαλύψεις των κυβερνητικών χειρισμών κατά το α΄εξάμηνο του 2015, δηλαδή την ταραχώδη περίοδο μέχρι τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Είναι αλήθεια πως ο πρώην υπουργός είναι ένας άνθρωπος που προβάλει πολύ το εγώ του και θέλει να κερδίζει τις εντυπώσεις ακόμα κι όταν έχει κάνει λάθος. Δεν κάνει εντύπωση ότι εκδίδει βιβλίο και σπέρνει αποκαλύψεις με το «εναλλακτικό” του σχέδιο. Αυτό που ενοχλεί είναι ότι το βιβλίο έχει μια τιμή, η οποία μεταφράζεται σε λεφτά για τον Βαρουφάκη. Ο Βαρουφάκης κερδίζει από τις αποκαλύψεις αυτές, αφού επέλεξε να τις τιμολογήσει, μετατρέποντας τη θέση του υπουργού των Οικονομικών (μαζί με τις πολύτιμες πληροφορίες που τη συνοδεύουν) σε προϊόν.

Συνεπώς δεν θα μπορούσε να μην είναι στο επίκεντρο της κριτικής ένθεν και εκείθεν, αφού και κερδοσκόπος έγινε και πραγματικά αποκαλυπτικός για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνη την πολυτάραχη περίοδο.

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή για φίλους και εχθρούς και για τον ελληνικό λαό. Από τη μία μεριά, οι σύντροφοί του αισθάνονται αδικημένοι γιατί ο πρώην υπουργός Οικονομικών έφθασε στο σημείο να βγάλει στη φόρα μέχρι και προσωπικές συζητήσεις. Δηλαδή, αυτά που κάποιος λέει σε δύσκολες στιγμές στο σύντροφό του, αυτά που ο γιός λέει στον πατέρα και η κόρη στη μάνα.

Από την άλλη, η αντιπολίτευση κινείται στο ρυθμό των αποκαλύψεων για να δείξει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οδηγούσε τη χώρα στα βράχια με τα παράλληλα σχέδια και νομίσματα, εκβιάζοντας καταστάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα πήγε να εκβιάσει καταστάσεις. Ουδείς, όμως γνωρίζει εάν ο Πρωθυπουργός είχε σκοπό να τα παίξει όλα για όλα ή να γυρίσει το καράβι την κατάλληλη στιγμή και να οδηγήσει εκτός τους «ακραίους» (ανάμεσα στους οποίους ήταν αρχικά και η ομάδα του Μαξίμου) και φυσικά τον Βαρουφάκη.

Η ιστορία πάντως θα γράψει ότι το α΄εξάμηνο του 2015 η χώρα έχασε, η κεντρική κυβερνητική γραμμή άλλαξε, οι ακραίοι εκτοπίστηκαν και τα μέτρα πέρασαν, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Τα άλλα είναι πικρή ιστορία και χρήμα στην τσέπη του Βαρουφάκη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter