Βασιλείς και πρίγκιπες με το έτσι θέλω!

Βασιλείς και πρίγκιπες με το έτσι θέλω!

Εγχώρια και ξένα Μέσα επιχειρούν τον εξωραϊσμό των Γλύξμπουργκ και την ανάδειξή τους σε παράγοντες της δημόσιας ζωής.

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες; Αν κρίνουμε από τα πρόσφατα διεθνή αλλά και εγχώρια αφιερώματα στην «πριγκίπισσα της Ελλάδας» Τατιάνα, μάλλον όχι. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο τίτλος «πριγκίπισσα της Ελλάδας», είτε τον επιβάλλει η ίδια στους συνομιλητές της είτε όχι, εξακολουθεί να υπάρχει και να αναδεικνύεται…

Πρόκειται για τη σύζυγο του… πρίγκιπα-μαϊμού Νικόλαου, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 2013. Τότε που «έσκασαν» τα σενάρια περί ιδρύσεως κόμματος ή και συμμετοχής του σε υπάρχον κόμμα. Και εκεί που ο πατήρ Γλύξμπουργκ περιφέρεται, αν μη τι άλλο, με τον τίτλο «πρώην βασιλεύς της Ελλάδας», ο φέρελπις δευτερότοκος και ανεπάγγελτος υιός Νικόλαος, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, «κοτσάρει» τον τίτλο του πρίγκιπα και κατά συνέπεια, αυτόν της πριγκίπισσας η συμβία του. Το όλο θέμα θα αποτελούσε αντικείμενο θυμηδίας σε μία χώρα όπου τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρότερα ή έστω παραμυθένιο ανάγνωσμα για… μικρές πριγκίπισσες λίγο πριν από τον βραδινό τους ύπνο, αν δεν έφερνε στην επιφάνεια διά της πλαγίας τις φιλοδοξίες ενός συστήματος που «σπρώχνει» τον Νικόλαο ώστε κάποια μέρα να… μας σώσει!

Πέρα από αυτά τα γραφικά, πάντως, ουδείς δεν θα ασχολείτο με το θέμα εάν δεν ήταν δεδομένη μια προσπάθεια εξωραϊσμού της πρώην βασιλικής οικογένειας, που δεν επιχειρείται μόνο από τα μέλη της, αλλά και από συγκεκριμένους κύκλους σε Ελλάδα και εξωτερικό, με βασική επιδίωξη να συνηθίσει ο ελληνικός λαός… σώνει και καλά ότι έχει «πρίγκιπα και πριγκίπισσα». Οσο για την πιθανή ενασχόληση του Νικόλαου με την πολιτική, αυτό που τεχνηέντως αποσιωπείται είναι ότι δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια, όπως και όλα τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς τους αφαιρέθηκε με τον νόμο Βενιζέλου το 1994. Ψιλά γράμματα αυτά για τον «πρίγκιπα», που υπήρξε επίσημος προσκεκλημένος της αμερικανικής πρεσβείας στην ομιλία Ομπάμα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αλλά και στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Σεπτέμβριο, σε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του 4ου «Αthens Democracy Forum» των «New York Times». Και έπεται συνέχεια…

Κατεβαίνοντας λοιπόν από το ροζ συννεφάκι του πριγκιπικού λάιφ στάιλ, γεγονός είναι ότι εδώ και χρόνια διάφοροι βασιλόφρονες, αλλά και ορισμένα σαΐνια της εγχώριας πολιτικής πιστεύουν πως θα έρθει κάποια στιγμή η ώρα που θα αναστηθεί η πρώην βασιλική οικογένεια, με την κάθοδο του Νικόλαου στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Και επειδή ο πατήρ Γλύξμπουργκ έκανε πίσω σε σχέση με την ίδρυση κόμματος, καθώς όπως έχει δημόσια δηλώσει «ήταν και είναι υπερκομματικός», διότι «η βασιλεία (η ποια;) ενώνει τον λαό, δεν τον χωρίζει», ουδείς μπορεί να βεβαιώσει ότι η δήλωσή του απηχεί και τις απόψεις του υιού του ή μάλλον του… σκληρά εργαζόμενου επί χρόνια στο γραφείο του.

Γιατί με εξαίρεση τα πρώτα χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, που εργάστηκε αρχικά στο Fox News ως βοηθός παραγωγής και στη συνέχεια σε χρηματιστηριακή εταιρεία στο Σίτι του Λονδίνου, τελικά βρήκε τον σκοπό της ζωής του και αφοσιώθηκε στο προσωπικό γραφείο τού… μπαμπά του! Σημειωτέον δε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της οικογένειας, με τίτλο «Greek royal family», σήμερα αναγράφεται ότι εργάστηκε στο γραφείο του «Βασιλέως Κωνσταντίνου» από το 1997 έως το 2003, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια το 2003 ήταν… 2013! Εφαγαν μια δεκαετία, δηλαδή, σε μία προσπάθεια να πείσουν ότι δεν είναι ανεπάγγελτος και ότι «έκτοτε δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική επιχειρήσεων». Και μετά, ήρθαν οι μέλισσες… Δηλαδή, η εγκατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης το 2013 και η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία που αποτελεί το μεγάλο του πάθος.

Οσο για τα σενάρια περί ενδεχόμενης ενασχόλησης του Νικόλαου με την πολιτική, πολύ τον ευχαρίστησαν και δεν είναι τυχαίο ότι η οικογένεια έκανε ό,τι μπορούσε για να εμπλουτίσει το ανύπαρκτο βιογραφικό του με γραφικές λεπτομέρειες για τις πολιτικές του ανησυχίες. Οπως διαβάσαμε, λοιπόν, στην ιστοσελίδα «The Greek royals», ο νεαρός Νικόλαος είχε την πρώτη του ενασχόληση με την πολιτική ως μαθητής γυμνασίου στο Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου, που είχε ιδρύσει το 1980 ο μπαμπάς του. Το σχολείο ήταν συνδεδεμένο με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και οι καθηγητές διορίζονταν από το ελληνικό κράτος. Το πρώτο… πολιτικό δράμα που έζησε ο έφηβος Νικόλαος, λοιπόν, ήταν όταν βίωσε «διάφορες θλιβερές καταστάσεις που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων μεταξύ του προσωπικού του σχολείου». Και αυτό, όπως σημειώνεται στο βιογραφικό του στην εν λόγω ιστοσελίδα: «Προκάλεσε εντάσεις στο σχολείο και όπως λέει ο πρίγκιπας Νικόλαος εκεί βίωσε για πρώτη φορά τι σημαίνει πολιτική!».

Στη συνέχεια, ο Νικόλαος μπήκε σε πιο… βαθιά νερά, καθώς έγινε μάρτυρας ενός σοκαριστικού περιστατικού, αφού ακόμη και σήμερα θυμάται έναν καθηγητή Μαθηματικών που είχε στο Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου και ήταν από την Κρήτη. Τον θυμάται, αναφέρει στο βιογραφικό του, να κλαίει με αναφιλητά μέσα στην τάξη μπροστά στους μαθητές του που τον λάτρευαν. Και έκλεγε με αναφιλητά, επειδή του ανακοινώθηκε ότι το ελληνικό κράτος δεν θα συνέχιζε τους διορισμούς και ο καθηγητής δεν θα μπορούσε να διδάξει πια στο σχολείο. «Αυτή ήταν η πρώτη μου επίγνωση του τι εστί πολιτική» λέει ο Νικόλαος… Το Κολέγιο τελικά έκλεισε και ξανάνοιξε από τον Γλύξμπουργκ ως αμιγώς ιδιωτικό σχολείο. Τραγωδία!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter