Βαξεβάνης για Καψή: Ας εξηγήσει κάποιος απλά και αργά στο Μανώλη το ρεπορτάζ για την offshore του Άδωνη

Βαξεβάνης για Καψή: Ας εξηγήσει κάποιος απλά και αργά στο Μανώλη το ρεπορτάζ για την offshore του Άδωνη

Το αίμα νερό δεν γίνεται και ο γνωστός Μανόλης Καψής έσπευσε προς βοήθεια του Άδωνη Γεωργιάδη.

Βέβαια, μπορεί να μην σκέφτηκε και πολύ, εξάλλου κάτι τέτοιο φαίνεται και από την ανάρτησή του στο Twitter. Μπορεί να μην κατάλαβε ή άλλα να κατάλαβε ή να κατάλαβε αλλά να μην του άρεσε…

Έγραψε λοιπόν ο Μανόλης Καψής:

«Στο αρχείο η off shore του Αδωνι. Άλλη μία επιτυχία του Κώστα ε! να τα λεμε κι αυτά…»

Και επειδή οι αερολογίες έχουν και την ανάλογη ζωή και ακολουθεί η προσγείωση, ο Κώστας Βαξεβάνης κοινοποίησε το «μαργαριτάρι» και σχολίασε:

«Μπορεί κάποιος να εξηγήσει στο Μανώλη ότι όσα γράψαμε είναι σωστά αλλά η Επιτροπή θεώρησε ότι ο Αδωνης δεν είχε δόλο; Να το πει όμως απλά με 10 λέξεις το πολύ. Και αργά».

Για την «ιστορία, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής έκρινε πως δεν υπήρχε δόλος εκ μέρους του αντιπροέδρου της ΝΔ γι΄αυτό και έθεσε στην υπόθεση στο αρχείο.

Οι αποκαλύψεις του Documento για την offshore, όπως χαρακτηρίζει ίδιες εταιρίες και ο ίδιος ο Άδωνης, βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα τα οποία είναι και αληθή.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Κώστας Βαξεβάνης, ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε ξεχάσει να δηλώσει στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης μια εξωχώρια εταιρεία στην Κύπρο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε το Documento και τα στοιχεία ήταν πέρα για πέρα αληθή.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, προχώρησε στον έλεγχο. Διαπίστωσε πως πραγματικά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν είχε επί χρόνια δηλώσει την εξωχώρια εταιρεία. Δηλαδή διέπραξε με βάση το νόμο, το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης Πόθεν Έσχες.

Η υπόθεση όμως αρχειοθετήθηκε γιατί εμπίπτει στις περιπτώσεις κατά τις οποίες «η δήλωση δεν θεωρείται ανακριβής ή ελλιπής σε περίπτωση επουσιώδους ανακρίβειας».

Βρήκε δηλαδή επουσιώδη ανακρίβεια. Το θέμα είναι τι ονομάζουμε κάθε φορά επουσιώδη ανακρίβεια.

Το δεύτερο είναι πως υπήρχε μια κυπριακή εταιρεία που δεν είχε δηλώσει ο Άδωνης Γεωργιάδης. Ενδεχομένως να το ξέχασε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη.

Ζήτησε η Επιτροπή της Βουλής από τις Κυπριακές Αρχές στοιχεία για το αν είχαν κινηθεί από αυτή την εταιρεία χρήματα ή αρκέστηκε στη βεβαίωση πως ήταν ζημιογόνα; Γιατί και άλλες Κυπριακές εταιρείες ήταν ζημιογόνες και έκλεισαν αλλά όταν οι κάτοχοί τους ελέγχθηκαν διαπιστώθηκε πως είχαν κινήσει εκατομμύρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter