Βέλγιο: Ελεύθερος ο «τρομοκράτης» οδηγός που μετέφερε φιάλες αερίου

Βέλγιο: Ελεύθερος ο «τρομοκράτης» οδηγός που μετέφερε φιάλες αερίου

Ο οδηγός ενός οχήματος στο οποίο εντοπίστηκαν την Πέμπτη δύο ύποπτες φιάλες υγραερίου αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του μολονότι στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία, ανακοίνωσαν οι βελγικές εισαγγελικές αρχές.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το μεσημέρι και ένας εκπρόσωπός της διευκρίνισε ότι δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί την έναρξη έρευνας ή την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Νωρίτερα οι αρχές είχαν ήδη ανακοινώσει ότι οι φιάλες προορίζονταν για οικιακή χρήση, όπως υποστήριζε από την αρχή ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Η αστυνομία των Βρυξελλών εξέταζε με ιδιαίτερη ανησυχία την υπόθεση αυτή γιατί ο ύποπτος, που έχει γεννηθεί το 1989, είχε καταδικαστεί πέρσι σε φυλάκιση 5 ετών, με αναστολή, για συμμετοχή στη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης. Μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης εξήγησε ότι ο άνδρας αυτός ήταν “στενός φίλος” του Ναζίμ Λασραουί, του ενός από τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν στις 22 Μαρτίου 2016 στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Μάλιστα δύο φορές είχε προσπαθήσει και ο ίδιος να φύγει για τη Συρία, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Αστυνομικοί της τροχαίας τον σταμάτησαν την Πέμπτη για έλεγχο αφού πέρασε με κόκκινο έναν φωτεινό σηματοδότη στη συνοικία Πορτ ντε Αλ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Μιντί. Είδαν ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο φιάλες υγραερίου και αμέσως κάλεσαν τους πυροτεχνουργούς. Για προληπτικούς λόγους, η περιοχή αποκλείστηκε και ο κοντινός σταθμός του μετρό έκλεισε.

Οι πυροτεχνουργοί που εξέτασαν τις φιάλες διαπίστωσαν ότι μόνο η μία ήταν γεμάτη αλλά δεν βρήκαν πουθενά στο όχημα κάποιον πυροκροτητή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter