Βελτίωση της οργάνωσης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Βελτίωση της οργάνωσης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Στην παραδοχή ότι πρέπει να οργανωθεί καλύτερα ο θεσμός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), προς όφελος των παιδιών, προέβη το υπουργείο Εργασίας. Παραθέτοντας στοιχεία για τον αριθμό των ΚΔΑΠ στην Ελλάδα, αλλά και των παιδιών που φοιτούν σε αυτά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφέρθηκε στο ζήτημα της στέγασης και της λειτουργίας τους.

Όπως έγινε γνωστό, από τα ΚΔΑΠ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 21.512 παιδιά, τα 233 λειτουργούν εντός σχολικών μονάδων, σε δύο βάρδιες (14:00 έως 18:00 και 18:00 έως 22:00) και δέχονται 10.497 παιδιά. Εκτός σχολείων λειτουργούν 316 ΚΔΑΠ που δέχονται 11.115 παιδιά.

Τα ΚΔΑΠ, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δομή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η λειτουργία τους δεν εμπλέκεται και δεν επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου. Αναμφισβήτητα όμως εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στις σχολικές μονάδες όπου λειτουργούν ΚΔΑΠ. Επίσης, άρχισε διάλογος με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τους Δήμους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter