Βελτιωτική παρέμβαση στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

Βελτιωτική παρέμβαση στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

Δεν αποσύρεται η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους πλειστηριασμούς. Αντιθέτως, θα υπάρξει βελτιωτική παρέμβαση στην τροπολογία, με τις πληροφορίες να θέλουν την απόσυρση της αυτεπάγγελτης δίωξης για όσους απειλούν τους συμβολαιογράφους.

Αντιδράσεις, ενστάσεις και ανησυχίες είχε η έκτακτη ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία των πλειστηριασμών. Από το πρωί το κλίμα έμοιαζε τεταμένο όχι μόνο από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε προς την κυβέρνηση το ΚΚΕ αλλά και από τις διαρροές πως σημαντικός αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την τροπολογία, καταλογίζοντας έλλειμμα συντονισμού.

Διαβάστε επίσης: Μιχελογιαννάκης: Να αποσυρθεί η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

Το «παρών» στην ενημέρωση έδωσαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Σταύρος Κοντονής, δίχως να είναι λίγες οι φορές που οι φωνές από την αίθουσα έφταναν μέχρι το διάδρομο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές πως αν δεν περάσει η τροπολογία τότε θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα με τους πιστωτές, γεγονός που συνδέεται με το απευκταίο σενάριο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Επίσης, τέθηκε ο πολιτικός προβληματισμός πως αν η τροπολογία περάσει ως έχει, τότε ελοχεύει ο κίνδυνος ισχυροποίησης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Νίκος Φίλης ζήτησε να συμπληρωθεί στην τροπολογία με σαφή τρόπο η προστασία της λαϊκής κατοικίας, κάτι που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να γίνει πράξη.

Τελικά, αυτό που φέρεται να αποφασίστηκε είναι η μη απόσυρση της τροπολογίας, αλλά να γίνει μία βελτιωτική παρέμβαση με την οποία δεν θα προκύπτει αυτεπάγγελτη δίωξη κατά όσων απειλούν συμβολαιογράφους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και συγκεκριμένα κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Αξίζει να προστεθεί πως φορτισμένος αποχώρησε ο υπουργός Οικονομικών από την αίθουσα που διεξήχθη η ενημέρωση της Κ.Ο., αρνούμενος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση των δημοσιογράφων. Πάντως, κομματικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απάντησε σε αντιφρονούντες βουλευτές πως «αν δεν ψηφίσετε, θα πέσει η κυβέρνηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter