Βενεζουέλα: Χάος με την απόσυρση του χαρτονομίσματος

Βενεζουέλα: Χάος με την απόσυρση του χαρτονομίσματος

Το απόλυτο χάος επικράτησε στη Βενεζουέλα, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να αποσύρει από την κυκλοφορία το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα της χώρας, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης .

Ομάδες διαδηλωτών, κρατώντας στα χέρια τους, το χαρτονόμισμα των 100 μπολιβάρ που αποσύρθηκε από την κυβέρνηση, έκλεισαν διάφορες πόλεις της χώρας και απαιτούσαν από τους καταστηματάρχες να δεχθούν το χαρτονόμισμα. Δεκάδες μαγαζιά λεηλατήθηκαν σε διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Τα νέα χαρτονομίσματα θα έπρεπε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, να έχουν κυκλοφορήσει από την Πέμπτη. Όμως αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους για να πάνε στη δουλειά τους, να αγοράσουν τρόφιμα ή χριστουγεννιάτικα δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Μαδούρο έδωσε στους πολίτες κάποιες ημέρες για να ανταλλάξουν τα χαρτονομίσματα των 100 μπολιβάρ που είχαν στα χέρια τους, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι απαραίτητο προκειμένου να καταπολεμηθούν οι μαφίες στα σύνορα με την Κολομβία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας, το Νοέμβριο, υπήρχαν περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα των 100 μπολιβάρ στην κυκλοφορία. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 48% χαρτονομισμάτων και νομισμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά της χώρας.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι έχει μετρήσει τρεις θανάτους σε βίαια επεισόδια στην πόλη Καγιάο που βρίσκεται στα νότια της χώρας. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter