Βενιζέλος-Φώφη: Νέα διαφοροποίηση, παρά την… ευθυγράμμιση

Βενιζέλος-Φώφη: Νέα διαφοροποίηση, παρά την… ευθυγράμμιση

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να υπερψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα για τους συνταξιούχους, παρότι το έκανε «για συμβολικούς λόγους» όπως η ίδια διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της, έφερε και πάλι στην επιφάνεια τις εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές θέσεις αλλά και… επικοινωνιακές στρατηγικές τής προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προκατόχου της, Ευάγγελου Βενιζέλο

Και μπορεί αυτή τη φορά να το… πήγε θεσμικά ο Βενιζέλος – θυμίζουμε ότι στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, τα είχε βάλει με το «όλον ΠΑΣΟΚ», συμπεριλαμβανομένης της προέδρου του, αποκαλώντας μάλιστα βουλευτές του κόμματος «ορντινάντσες του εκάστοτε προέδρου» – αφού ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή λέγοντας ότι θα ακολουθήσει την απόφαση της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής του ομάδας, μόνο και μόνο «για να διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης», ωστόσο, και πάλι δημοσιοποίησε ότι εκείνος θα… το έκανε αλλιώς (σ.σ. μάλλον σωστά, εννοούσε!) προτιμώντας την αποχή.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά, από το αρχικό «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ και την «καθαρή γραμμή» των ίσων αποστάσεων από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια – την οποία τώρα αποποιείται μετά βδελυγμίας – πέρασε στην σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση, ευθυγραμμιζόμενη απολύτως με τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έτσι και οι δύο πλέον, νυν και πρώην, επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει εκεί από… όπου ήρθε (σ.σ. στο 4%, όπως λέει πιο ξεκάθαρα ο Βενιζέλος) και ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες, προκειμένου να υπάρξει μία νέα κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Επιπλέον, και οι δύο σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν εννοούν πως η λύση είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εύλογα τα επιχειρήματα, αν κρίνει κανείς από την πανωλεθρία που υπέστη το ΠΑΣΟΚ στις πρώτες εκλογές του 2015, πληρώνοντας «πανάκριβα» το τίμημα της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση Σαμαρά από τη μία, αλλά και χάνοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της Κεντροαριστεράς από την άλλη, με κανονική «αιμορραγία» ψηφοφόρων και στελεχών τους. Αν μη τι άλλο, εκεί, νυν και πρώην δεν… θα τα χαλάσουν!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter