Βερναρδάκης: Στόχος μας ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, το πρώτο μετά τη δεκαετία του ΄80

Βερναρδάκης: Στόχος μας ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, το πρώτο μετά τη δεκαετία του ΄80

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, το πρώτο μετά τη δεκαετία του ’80 τονίζει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο των περιφερειών σε αυτή τη διαδικασία.

Χαρακτηρίζει δε τη διαδικασία που ακολουθείται ως ιστορικά πρωτότυπη και ουσιαστική, προσθέτοντας μάλιστα τη δέσμευση της κυβέρνησης να εξοπλίσει αυτή τη διαδικασία με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και να ολοκληρώσει έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για την τοπική ανάπτυξη.

Ως το απόλυτο πλάνο της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως για την κυβέρνηση η λεγόμενη «καθημερινότητα» ισοδυναμεί με εργασιακά δικαιώματα, με καθολική πρόσβαση στις δομές υγείας και παιδείας, με κοινωνικό κράτος που λειτουργεί σωστά, με τα δικαιώματα των αναπήρων, των παιδιών, των γυναικών, των μεταναστών σε πλήρη εφαρμογή, με τις ατομικές ελευθερίες σε πλήρη προστασία.

Ερωτηθείς για δικαστικές αποφάσεις που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα, απαντά πως δεν είναι η πρώτη φορά που ένας υπερσυντηρητικός θύλακας μέσα στη Δικαιοσύνη στην πραγματικότητα επιχειρεί να επέμβει στη νομοθετική και πολιτική εξουσία. Προσθέτει πως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η Δικαιοσύνη χάνει σε κύρος και σε αξιοπιστία και γίνεται ανοικτά «πολιτικοποιημένη», «ταξική» και «κοινωνικά άδικη». Και άρα απονομιμοποιείται.

Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικράτειας τονίζει, «εμείς θέλουμε και αγωνιούμε καθημερινά ώστε να επιστρέψουμε στην κοινωνία όσα στερήθηκε με τη λιτότητα και τη συρρίκνωση της δημοκρατίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση αγωνίζεται να επιστρέψει στους κύκλους της διαπλοκής και του βαθέος συστήματος όσα η κυβέρνηση αφαιρεί από αυτούς. Η μάχη είναι μεγάλη και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη», εκτιμά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter