Βερολίνο: Συνάντηση Παυλόπουλου με Σταϊνμάγερ – Τι απαντά ο Σόιμπλε στη συνέντευξη Παυλόπουλου

Βερολίνο: Συνάντηση Παυλόπουλου με Σταϊνμάγερ – Τι απαντά ο Σόιμπλε στη συνέντευξη Παυλόπουλου

Την ώρα που ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντούσε τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προτίμησε να αποφύγει μια ερώτηση δημοσιογράφου.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να δώσει “πράσινο φως” στο επόμενο Eurogroup στην ελάφρυνση του χρέους.

Ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει επί της ουσίας, αλλά παρέπεμψε στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους δανειστές, τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ό,τι ήταν να ειπωθεί για την ελάφρυνση του χρέους ειπώθηκε, ας περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα».

Την ίδια ώρα πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία γίνονταν δεκτοί στο προεδρικό μέγαρο στο Βερολίνο, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και τη σύζυγό του.

Το ελληνικό προεδρικό ζεύγος υπέγραψαν στο βιβλίο του επισκεπτών υπέρ της συνεργασίας των δύο λαών, και ευχαρίστησαν τον κ. Σταϊνμάγερ για την επίσημη πρόσκληση.

Ενδεικτικό του εξαιρετικού κλίματος μεταξύ των δύο Προέδρων είναι ότι η κατ’ ιδίαν συνάντηση που έχουν γίνεται στο πλαίσιο περιπάτου στους κήπους του γερμανικού προεδρικού μεγάρου.

Στην επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας συνοδεύει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter