Βγαίνει από τη φυλακή ο Αλέξανδρος Αγγλούπας

Βγαίνει από τη φυλακή ο Αλέξανδρος Αγγλούπας

Aποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση της συμμορίας των Ρομά, που φέρεται να είχε εισβάλει σε πάνω από 2.000 σπίτια σε όλη τη χώρα με την αξία της λείας τους να ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Νοέμβριο του 2016 .

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο επιχειρηματίας λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος για τη συμμορία των Ρομά.

Μάλιστα λίγη ώρα μετά τις κλοπές οι δράστες φέρεται να τού έστελναν φωτογραφίες μέσω Viber με τα κλοπιμαία των οποίων αυτός εκτιμούσε την αξία .

Η λεία της συμμορίας των Ρομά ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

Πανάκριβα κοσμήματα ρολόγια, τιμαλφή ακόμα και πλυντήρια πιάτων είχαν εντοπιστεί από τις αρχές μέσα σε σπίτια όπου φυλάσσονταν και κατασχέθηκαν.

Στην μεγάλη δικογραφία εμπεριέχονται και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στις οποίες ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ακούγεται να διαπραγματεύεται την αγορά κλεμμένων ρολογιών και κοσμημάτων και την μεταπώληση τους, ενώ ζητά από συνομιλητές του να τον ενημερώνουν για πολύτιμους λίθους και επώνυμα ρούχα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για κλοπιμαία αν και είχε παραδεχθεί στην απολογία του πως είχε επικοινωνία με δύο από τους κατηγορουμένους για τους οποίους όμως δεν είχε ιδέα ότι ήταν εμπλεκόμενοι σε εγκληματική οργάνωση.

Με αφορμή την αποφυλάκιση του, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου επιχειρηματία Χρήστος Στάθης δήλωσε: «Μετά 13 μήνες κι ενώ έκλεισε η δικογραφία χωρίς να προκύψει κανένα νέο στοιχείο για τον εντολέα μου, άρχισε να δουλεύει το ρολόι της δικαιοσύνης για αυτόν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter