«Βγάζω το καπέλο μου στο προσωπικό του ξενοδοχείου» δηλώνει Βελγίδα τουρίστρια (Video)

«Βγάζω το καπέλο μου στο προσωπικό του ξενοδοχείου» δηλώνει Βελγίδα τουρίστρια (Video)

Τη συγκλονιστική μαρτυρία μιας 72χρονης Βελγίδας τουρίστριας που διασώθηκε από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα φιλοξενεί σήμερα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Le Soir».

«Πίστευα ότι ήρθε το τέλος, ότι επρόκειτο να πεθάνουμε όλοι», έχει τίτλο το ρεπορτάζ της «Soir», στο οποίο 72χρονη Βελγίδα, Josiane, περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε και που συνεχίζει να τη στοιχειώνει. Η Josiane μιλά για τον πανικό που επικράτησε εκείνες τις ώρες που ο κόσμος έτρεχε να σωθεί από τις φλόγες, για το φόβο που ένιωσαν όλοι, για τις τεράστιες φλόγες και τον φοβερό άνεμο, για τις ώρες που έμειναν στο νερό, για τις κραυγές αγωνίας και τις απελπισμένες προσπάθειες εντοπισμού σωστικών συνεργείων, για τη βοήθεια που έφθασε μόλις μετά τα μεσάνυχτα, αλλά και για την υποστήριξη που έλαβαν από όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, στο οποίο -όπως χαρακτηριστικά λέει- βγάζει το καπέλο, αφού κατάφεραν να σώσουν και το ξενοδοχείο και τους πελάτες. Η 72χρονη δηλώνει τέλος αποφασισμένη, παρότι φοβάται πολύ και δεν μπορεί να ξεχάσει τον τρόμο που έζησε, να ολοκληρώσει τις διακοπές της στην Ελλάδα και να συνεχίσει να έρχεται κάθε χρόνο, όπως κάνει τα τελευταία 27 χρόνια.

Σε άλλο δημοσίευμά της, η εφημερίδα εστιάζει «στον βαρύ απολογισμό» των πυρκαγιών στην Ελλάδα και στους «δυο Βέλγους πολίτες που εντοπίστηκαν σώοι», από τους πέντε Βέλγους που αγνοούνται. Αναφέρεται επίσης, στην ανακοίνωση της τουριστικής εταιρείας TUΙ, ως προς τον επαναπατρισμό όσων Βέλγων τουριστών διέμεναν στο ξενοδοχείο Ramada Attika και εκδήλωσαν την επιθυμία να επιστρέψουν.

Η «Soir» αναφέρεται, τέλος, στις δηλώσεις του γραφείου του Βέλγου πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες, η βελγική κυβέρνηση πρόσφερε στις ελληνικές Αρχές τις υπηρεσίες της, προκειμένου να παρέχει βοήθεια για την αντιμετώπιση των φονικών πυρκαγιών και να δεχθεί στα βελγικά νοσοκομεία κάποιους με βαριά εγκαύματα.

Ακολουθεί συνέντευξή της στο RTL

https://www.rtl.be/info/video/677592.aspx

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter