Βίντα: Δεν ήταν πολιτικό το μήνυμα – Απολογία μετά τις αντιδράσεις (Video)

Βίντα: Δεν ήταν πολιτικό το μήνυμα – Απολογία μετά τις αντιδράσεις (Video)

Ο Ντομαγκόι Βίντα απολογήθηκε σήμερα με δήλωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα η κροατική Ομοσπονδία για το βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο με συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας, το οποίο επικρίθηκε αυστηρά από Ρώσους αξιωματούχους και οδήγησε την πειθαρχική επιτροπή της FIFA να του απευθύνει προειδοποίηση για την συμπεριφορά του.

Ο Βίντα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν ήταν πολιτικό μήνυμα, αλλά ένα απλό ευχαριστώ στους Ουκρανούς που τον στήριξαν στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο 29χρονος Βίντα αγωνίστηκε με τον σύλλογο της Ντιναμό Κιέβου μαζί με το νυν μέλος του προπονητικού επιτελείου της εθνικής Κροατίας, Όγκνιεμ Βουκόγεβιτς.

«Λυπάμαι που κάποιοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης ερμήνευσαν την επικοινωνία μας με τέτοιο τρόπο, σίγουρα δεν υπήρχε κανένα πολιτικό μήνυμα, αλλά απλά ευχαριστώ για τη στήριξη της Ουκρανίας, όπου με τον Βουκόγιεβιτς περάσαμε πολλά χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βίντα που έδωσε στη δημοσιότητα η κροατική ομοσπονδία.

«Πρόθεσή μου δεν ήταν να προσβάλω κανέναν. Σε ό,τι αφορά την καριέρα μου, είχα συναδέλφους από πολλές χώρες και τους σέβομαι όλους, και όπως έχω πολλούς φίλους στην Ουκρανία, έχω αρκετούς και στη Ρωσία, και είμαι υπερήφανος για όλους αυτούς.

Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτό το μήνυμα δεν θα γίνει κατανοητό ως οτιδήποτε άλλο, αλλά ως έκφραση ευγνωμοσύνης στους φίλους μας στην Ουκρανία για την υποστήριξή τους, όχι στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο το Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε ο Βίντα.

Η Ομοσπονδία της Κροατίας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ζητήσει από όλους τους Κροάτες παίκτες «να απέχουν από οποιαδήποτε μηνύματα θα μπορούσαν να ερμηνευθούν πολιτικά στο μέλλον».

https://www.instagram.com/p/Bk8oEgKBCAX/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter