Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Blue Monday είναι θα περάσει…

Πάντα δύσκολη μέρα η Δευτέρα, η σημερινή ακόμα δυσκολότερη σύμφωνα με την εξίσωση του ψυχολόγου Κλιφ Άρναλ. Που γι’ αυτό άλλωστε την ονόμασε και Blue Monday!

Σύμφωνα με τον Άρναλ, η σημερινή μέρα είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου.

Οι αιτίες λίγο πολύ λογικές! Λίγο το κρύο, λίγο η Δευτέρα και το 2005 ο Κλιφ Άρναλ δημιούργησε τον όρο «Blue Monday» και την εξίσωσή του. Στόχος του ήταν να βρει ποια είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου. Και κατέληξε πως είναι η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου. Και τι τον έκανε να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα;

Ο κακός καιρός του Ιανουαρίου, τα χρέη από τον Δεκέμβριο και η κατάθλιψη πως πρέπει να περιμένει κανείς ένα χρόνο για να ξαναέρθουν τα Χριστούγεννα. 1+1+1 κάνουν... Blue Monday και τη χειρότερη μέρα του χρόνου!

Με λίγα λόγια είναι η πρώτη μέρα του χρόνου που οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι είναι εκτός στόχων και εκτός προγράμματος, με αποτέλεσμα να πέσουν σε μελαγχολία. Τη θεωρία του Κλιφ Άρναλ για τη Blue Monday στηρίζει και η διατροφολόγος Άλισον Κλαρκ, σύμφωνα με την οποία τον Ιανουάριο είμαστε όλοι αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και την προσγείωση στην πραγματικότητα μετά τις γιορτές και γι’ αυτό προτείνει να αποφεύγεται η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης και καφεϊνης.

Αν λοιπόν σήμερα έχεις μια μικρή μελαγχολία ή νιώθεις την ψυχολογία σου λίγο down, το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να ξεχάσεις ότι σήμερα είναι Blue Monday και να κάνεις πράγματα που αγαπάς και σε κάνουν να χαμογελάς! Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, μια μέρα είναι και θα περάσει!

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.