Bocconi Alumni Association Greece

Bocconi Alumni Association Greece

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου διοργανώθηκε από τον σύλλογο αποφοίτων Bocconi Ελλάδος, στο Μέγαρο Καρατζά εκδήλωση με θέμα, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Εκπρόσωποι πολιτικών, θεσμικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών φορέων τοποθετήθηκαν σε δύο άξονες που θα αφορούν i) το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και ii) τα κίνητρα για τις επιχειρήσεις και τρόπους χρηματοδότησης.

Ο Υπεύθυνος του συλλόγου αποφοίτων Μ. Κουμαρτζάκης, προλόγισε την εκδήλωση σημειώνοντας: «Το πανεπιστήμιο Bocconi αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς, στα ακαδημαϊκά δρώμενα στον παγκόσμιο πανεπιστημιακό χάρτη. Βρίσκεται μέσα στα 5 καλύτερα οικονομικά πανεπιστήμια της Ευρώπης και μέσα στα 30 του κόσμου. Ο Ελληνικός σύλλογος αποφοίτων ακολουθώντας την Αρχή διοργάνωσης υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων, επέλεξε ομιλητές από μεγάλο εύρος χώρων – διπλωματικό, πολιτικό, επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και τραπεζικό – έτσι ώστε να καλυφθεί αυτό το θέμα σε βάθος».

Οι ομιλητές στάθηκαν σε σημεία που αφορούσαν το ευρύτερο γνωστικό τους πεδίο. Συγκεκριμένα:

· Ο κ. Efisio Luigi Marras – Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα στάθηκε στη σημασία των διμερών σχέσεων και στον ρόλο που μπορούν αυτές να παίξουν στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

· Ο Καθηγητής Federico Pippo του Πανεπιστημίου Bocconi αναφέρθηκε στο ρόλο και τη σημασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην παγκόσμια οικονομία καθώς και για το πως η επένδυση και η εφεύρεση εγγυώνται την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη.

· Ο κ. Μάριος Γεωργιάδης – Αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για την σημασία της φορολογίας και τον αρνητικό ρόλο που παίζει σήμερα στην εξάπλωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

· Ο κ. Χριστόφορος Χατζόπουλος – Head of Business Banking & Retail Loans στην Εθνική Τράπεζα, παρουσίασε στατιστικά για τις μικρομεσαίες στην Ελλάδα καθώς και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds.

· Ο Δρ. Θεόδωρος Καλλιάνος – Economist Senior Εxecutive Οfficer of the EC εστίασε στην διαφορά μεταξύ Europisation και Globalization και στην εμμονή που παρατηρείται στην Ευρώπη υπέρ του πρώτου.

· Ο κ. Χάρης Μακρυνιώτης – Managing Director Endeavor Greece έκλεισε τις ομιλίες δίνοντας ένα θετικό μήνυμα που αφορά την καλή εξέλιξη μερικών εκ των επιχειρήσεων τις οποίες έχει ενισχύσει η Endeavor.

O σύλλογος αποφοίτων Bocconi Ελλάδος ιδρύθηκε το 2003, με στόχο να συνεισφέρει τόσο στους αποφοίτους του πανεπιστημίου όσο και στην Ελληνική κοινωνία, μέσω εκδηλώσεων και ενεργειών που αναδεικνύουν θέματα οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Προτεραιότητα είναι πάντα η ενδυνάμωση του δικτύου αποφοίτων του πανεπιστημίου και η συνέχιση της μακράς παράδοσης του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter