Βολές από την αντιπολίτευση για τη συμφωνία

Βολές από την αντιπολίτευση για τη συμφωνία

«Η Κυβέρνηση ομολογεί κυνικά ότι κόβει συντάξεις και μειώνει το αφορολόγητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας καλώντας ειρωνικά τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάνε το Πάσχα στις περιφέρειές τους να δώσουν εξηγήσεις στους Έλληνες.

«Η παράσταση της Κυβέρνησης έπεσε με μία δήλωση: ”Ευκλείδης Τσακαλώτος: Τα μέτρα θα δυσαρεστήσουν τον ελληνικό λαό”», αναφέρει στο σχόλιό του ο Βασίλης Κικίλιας από τη Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Τόσοι χαμένοι μήνες, που κόστισαν δις στην πραγματική οικονομία, για να ομολογήσει κυνικά η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Καμμένου, ότι κόβει συντάξεις και μειώνει το αφορολόγητο.

Καλό Πάσχα στους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ας πάνε τώρα στις περιφέρειές τους, να εξηγήσουν στους Έλληνες πώς η αύξηση των συντάξεων και του αφορολόγητου και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μετατράπηκαν σε υπερφορολόγηση, περικοπές και φτώχεια».

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποδέχθηκε την νέα περικοπή των συντάξεων και την καταβαράθρωση του αφορολόγητου, χωρίς να πάρει τίποτε για το Δημόσιο χρέος, αρκούμενη σε υποσχέσεις για δήθεν «αντίμετρα», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά

Η δήλωση:

«Μετά από 7 μήνες τυχοδιωκτισμών, η Κυβέρνηση συμφώνησε για προνομοθέτηση νέων μέτρων ύψους 3,6 δις ευρώ με όρους παράδοσης ηττημένου.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποδέχθηκε την νέα περικοπή των συντάξεων και την καταβαράθρωση του αφορολόγητου, χωρίς να πάρει τίποτε για το Δημόσιο χρέος, αρκούμενη σε υποσχέσεις για δήθεν «αντίμετρα», αν και εφόσον υπερβούμε τους δυσβάσταχτους στόχους για 3,5% πλεονάσματα του ΑΕΠ. Η αβεβαιότητα παραμένει. Ακόμη και μετά τις υποχωρήσεις δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει το τι έχει συμφωνηθεί για την ΔΕΗ και τα Εργασιακά. Γιατί τα όσα είπε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος για τις Συλλογικές συμβάσεις, προβλέπονται ήδη από τον Νόμο 4024 του 2011.

Αν μετά από αυτά ο κ. Τσίπρας αναρωτιέται ακόμη το ποιοι παίζουν τις «κουμπάρες» εις βάρος της χώρας, δεν έχει παρά να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη.

Η συνέχιση της παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει.»

«Οι αυταπάτες έχουν επώδυνες συνέπειες», λέει η ΔΗΜΑΡ

«Oι αυταπάτες και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις της κυβέρνησης όλη την προηγούμενη περίοδο έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία που υπολογίζονται σε 3,6 δις ευρώ νέα μέτρα. Για άλλη μια φορά θα υπάρξει υπερφορολόγηση και μείωση συντάξεων αντί για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση προχωρά σε προληπτική νομοθέτηση που η ίδια την έχει χαρακτηρίσει εκτός κοινοτικού κεκτημένου και αντισυνταγματική. Με αυτές τις ασκούμενες πολιτικές τα αδιέξοδα και ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας επιτείνονται. Και μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. Η μόνη λύση όμως για την υπέρβαση της κρίσης είναι η αλλαγή πολιτικών με προοδευτικές ανατροπές παντού.»

Το Ποτάμι:

Αυτό που παζάρευε ο Τσίπρας είναι ποιος πρωθυπουργός θα πληρώσει το λογαριασμό, σχολίασε στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης,

«Η διαπραγμάτευση έχει λήξει εδώ και καιρό. 3.6 δις ο λογαριασμός. Το μόνο που παζάρευε ο κ.Τσίπρας είναι ποιος πρωθυπουργός θα τον πληρώσει.»

Ένωση Κεντρώων: Για άλλη μια φορά θα συμφωνήσουν στα πάντα

«Η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση θα καταλήξει άλλη μία φορά σε αποδοχή των πάντων», εκτιμά, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, με αφορμή την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η κυβέρνηση στη νέα επίσκεψη στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων και των θεσμών να πάρει την απόφαση αποδοχής των νέων μέτρων και να εγκαταλείψει τα μασημένα λόγια και τους δισταγμούς».

Η Ένωση Κεντρώων ζητά, επίσης, από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα «να μην συνεχίσουν την τακτική της υπονόμευσης της διαδικασίας, αλλά με γενναιότητα και ειλικρίνεια να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας». «Όσο μεγαλύτερος είναι ο λαϊκισμός των αντιπολιτευομένων, τόσο πιο φοβική θα είναι η στάση των κυβερνώντων», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Θεωρούμε, ωστόσο, ότι ούτε αυτά τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης θα λύσουν το πρόβλημα, όσο οι παθογένειες κουκουλώνονται και το πολιτικό σύστημα δεν κάνει τις οφειλόμενες μεταρρυθμίσεις».

Χρυσή Αυγή: «Συμφωνία – λαιμητόμο έχει κλείσει ο Τσίπρας

Εδώ και εβδομάδες φωνάζουμε ότι ο Τσίπρας έχει κλείσει συμφωνία με τους τοκογλύφους που περιλαμβάνει σφαγή σε συντάξεις και αφορολόγητο, μέτρα 3,6 δισ. και οριστικό ξεπούλημα της ΔΕΗ.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter