Βόλος: Συνέλαβαν άνεργο που έκλεψε γάλα για το παιδί του

Βόλος: Συνέλαβαν άνεργο που έκλεψε γάλα για το παιδί του

24χρονος άνεργος πατέρας συνελήφθη παραμονές Πρωτοχρονιάς στον Βόλο, επειδή έκλεψε δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος από γνωστό σούπερ μάρκετ της πόλης…

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τον συνέλαβαν μετά από καταγγελία των υπευθύνων της αλυσίδας και την μήνυση που υπέβαλαν.

Ο νεαρός άνδρας είχε κλέψει δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος αξίας μόλις 40 ευρώ, που προφανώς χρειάζονταν για να ταΐσει το παιδί του.

Αστυνομικές πηγές σημείωναν ότι έχει συλληφθεί και άλλες φορές και, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, πρόκειται για το ίδιο άτομο που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες μετά από κλοπή παιδικού παιχνιδιού σε γνωστό πολυκατάστημα.

Ο 24χρονος και σε εκείνη την περίπτωση, προσπάθησε να φύγει από το πολυκατάστημα χωρίς να πληρώσει, έγινε όμως αντιληπτός από τους υπεύθυνους που ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ασφάλειας και συνελήφθη πριν απομακρυνθεί. Όπως ισχυρίστηκε τότε, κατέφυγε στην κλοπή επειδή δεν είχε χρήματα για να αγοράσει χριστουγεννιάτικο δώρο στο παιδί του!

Ωστόσο, δεν απέφυγε τη δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ενώ το κλεμμένο παιχνίδι αποδόθηκε στους υπεύθυνους του πολυκαταστήματος.

Σημειώνεται ότι οι μικροκλοπές διώκονται κατ’ έγκληση και όχι αυτεπάγγελτα. Σύμφωνα ωστόσο με το άρθρο 377 του ποινικού κώδικα αν η πράξη της κλοπής του τροφίμου τελέστηκε από ανάγκη για άμεση κατανάλωση, τότε το δικαστήριο μπορεί να την κρίνει ατιμώρητη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter