«Βόμβα» με σκάνδαλο ντόπινγκ στο Μουντιάλ 2010 – Ποιοι Έλληνες παίκτες και ποια σπουδαία ονόματα εμπλέκονται

«Βόμβα» με σκάνδαλο ντόπινγκ στο Μουντιάλ 2010 – Ποιοι Έλληνες παίκτες και ποια σπουδαία ονόματα εμπλέκονται

Ομάδα Ρώσων χάκερς διέρρευσε έγγραφα, στα οποία φέρονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών ονόματα ποδοσφαιριστών που έπαιξαν στο Μουντιάλ του 2010, μεταξύ των οποίων και Έλληνες.

Οι υποψίες για ντόπινγκ χτυπούν ξανά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά μέσω διαρροών από χάκερς. Η ομάδα Fancy Bears δημοσίευσε τα στοιχεία, θέλοντας να αποδείξει ότι οι αξιωματούχοι στο ποδόσφαιρο ψεύδονται περί καθαρότητας του αθλήματος από ντόπινγκ, σε αντίθεση με άλλα αθλήματα.

Στα ονόματα που περιλαμβάνουν υπάρχουν… βόμβες και ελληνικού ενδιαφέροντος, καθώς αναφέρουν τον Γιώργο Τζαβέλλα και τον Παντελή Καπετάνο. Η ίδια ομάδα στο παρελθόν έχει δημοσιεύσει έγγραφα που αποδεικνύουν τη χρήση απαγορευμένων ουσιών για διάσημους ποδηλάτες, ενώ εισέβαλαν στο κεντρικό σύστημα της IAAF για να δείξουν ότι υπήρχαν υποψίες και για τον Μο Φάρα.

Στο τωρινό μήνυμά τους κάνουν λόγο για τρία διαφορετικά σκάνδαλα. Αρχικά, αναφέρουν πάνω από 150 ποδοσφαιριστές που πιάστηκαν ντοπέ το 2015 και σχεδόν 200 το 2016 και στο τρίτο έγγραφο δημοσιεύουν ονόματα που σύμφωνα με τα στοιχεία τους έκαναν χρήση απαγορευμένης ουσίας στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική. Ο Κάρλος Τέβες και ο Χουάν Βερόν από την Αργεντινή, ο Γερμανός Μάριο Γκόμες και ο Ολλανδός Ντιρκ Κάουτ είναι μερικά από τα 25 ονόματα που δημοσίευσαν, μαζί με την ουσία που χρησιμοποίησε ο καθένας για θεραπευτικούς λόγους.

Ανάμεσα τους ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο Παντελής Καπετάνος, αλλά και ο Νεοζηλανδός ομογενής Κώστας Μπαρμπαρούσης που είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό. Το 2010 ωστόσο ο Τζαβέλλας δεν ήταν στην αποστολή της Εθνικής για την Νότιο Αφρική, γεγονός που από μόνο του αμφισβητεί την αξιοπιστία των στοιχείων.

Ο Καπετάνος που ταξίδεψε με την Ελλάδα, έπαιζε εκείνη την περίοδο στη Στεάουα Βουκουρεστίου. Για τον Τζαβέλλα, οι χάκερς αναφέρουν την ουσία βηταμεθαζόνη για θεραπευτική χρήση και για τον Καπετάνο το σκεύασμα celestone. Οι Ρώσοι δεν κατηγορούν τους παίκτες ότι τα πήραν κρυφά, αλλά ότι τους τα επέτρεψαν ενώ ήταν στο τουρνουά.

Οι Fancy Bears πιστεύεται από αρκετούς ότι σχετίζονται με την κυβέρνηση της Ρωσίας και μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε με αθλητές από τη χώρα ανακοίνωσαν πως θα δείξουν ότι ο δυτικός κόσμος και όχι μόνο περνάει στους επαγγελματίες αθλητές αρκετές μη επιτρεπόμενες ουσίες. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους κι άλλες πληροφορίες, που θα τις διαρρέουν σταδιακά…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter