Βόμβα στο ΝΒΑ: Πωλούνται οι Χιούστον Ρόκετς

Βόμβα στο ΝΒΑ: Πωλούνται οι Χιούστον Ρόκετς

Ενώ στον αθλητικό τομέα οι Χιούστον Ρόκετς εξακολουθούν να προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ομάδα ικανή για να αναμετρηθεί με τους Γουόριορς στην Δύση, οικονομικά χθες δημιούργησε είδηση που συγκλόνισε το ΝΒΑ, μιας και έγινε γνωστό πως είναι προς πώληση! 

Προς έκπληξη όλων, ο πρόεδρος της ομάδας Ταντ Μπράουν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο ιδιοκτήτης, Λέσλι Αλεξάντερ, αποφάσισε να πουλήσει την ομάδα. Ο Μπράουν αποκάλυψε ότι οι λόγοι που ωθούν τον 72χρονο ιδιοκτήτη της ομάδας σε αυτή την απόφαση, δεν είχαν καμία σχέση με προβλήματα υγείας. Παρά τη δραματική ανακοίνωση και με δεδομένο ότι μία διαδικασία πώλησης φέρνει πάντα αβεβαιότητα, τονίστηκε ότι αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει τον αθλητικό τομέα και τα σχέδια των Ρόκετς που θέλουν να επιστρέψουν στο δρόμο των τίτλων που πανηγύρισαν στη δεκαετία του ’90 με τον Ολάζουγιον.

Σύμφωνα με το Forbes, η αξία των Ρόκετς στην τελευταία εκτίμηση του, ήταν περίπου 1,65 δις δολάρια, όγδοη ομάδα στην σχετική κατάταξη. Ο αριθμός αυτός θα φέρει στον ιδιοκτήτη της τεράστιο κέρδος, καθώς η τιμή στην οποία αγόρασε την ομάδα το 1993 ήταν 85 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης είναι σημαντικό πως φέτος προβλέπεται να είναι μία από τις τρεις κορυφαίες ομάδες του ΝΒΑ, ενώ διαθέτει ένα σούπερ σταρ όπως ο Τζέιμς Χάρντεν, που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2023, κάτι που μπορεί να κάνει την αξία της ομάδας ακόμα μεγαλύτερη από τα στοιχεία του Forbes.

Η τελευταία ομάδα που πουλήθηκε στο ΝΒΑ ήταν η Ατλάντα Χοκς το 2015, με 850 εκατομμύρια δολάρια. Ο Στηβ Μπάλμερ το 2014 αγόρασε τους Κλίπερς με 2 δις δολάρια και οι Μπακς πουλήθηκαν για 550 εκατομμύρια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter