Βόμβα- Συνελήφθησαν 2 στελέχη της ΝΔ για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Βόμβα- Συνελήφθησαν 2 στελέχη της ΝΔ για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Δύο πολιτικά πρόσωπα, στελέχη της ΝΔ, έχουν συλληφθεί από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλωμάτων παράνομων ελληνοποιήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για “άριστους”,  προβεβλημένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας εκ των οποίων είναι πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, εκλεγμένος με τη ΝΔ, και ο άλλος στέλεχος της ΝΔ, πρώην αντιδήμαρχος, νυν πρόεδρος σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνολικά συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν 7 δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι στελέχη της περιφέρειας καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου.

Σημειώνεται επίσης ότι ο σύζυγος μίας εκ των δικηγόρων που συνελήφθησαν είναι μέλος της φρουράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη.

Επίσης, συνελήφθησαν και 2 Αιγύπτιοι πλαστογράφοι, οι οποίοι χορηγούσαν έγγραφα σε αλλοδαπούς.

Το κύκλωμα μάλιστα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με την «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέβαλλαν τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις ελληνοποιήσεις χωρίς να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκονται και άλλα στελέχη της περιφέρειας, κυρίως από τη ΝΔ.

Εκτός από το Μεσολόγγι και την Αθήνα , η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έλαβε χώρα στη Λευκάδα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη, με το κύκλωμα να έχει επιχειρήσει πρόσβαση και σε Πρέβεζα, Καρπενήσι, Καστοριά και άλλες πόλεις.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση από τον Μάρτιο με την εξάρθρωση κυκλωμάτων όπου συμμετείχαν από δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι αστυνομικοί.

Η πρώτη αφορούσε παράνομες εξόδους από το Ελευθέριος Βενιζέλος και οδήγησε στη σύλληψη 12 ατόμων, ενώ η δεύτερη αφορούσε πλαστά διπλώματα και οδήγησε στη σύλληψη 15 ατόμων, με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χαράλαμπο Λακαφώση να έχει συντάξει ογκωδέστατη δικογραφία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter