Βουλευτές ΝΔ: Μπρος συλλαλητήρια και πίσω «πολιτική αυτοκτονία»

Βουλευτές ΝΔ: Μπρος συλλαλητήρια και πίσω «πολιτική αυτοκτονία»

Τα βήματα της πολιτικής τους επιβίωσης οδηγούν τους βορειοελλαδίτες βουλευτές της ΝΔ στο συλλαλητήριο της Κυριακής, καθώς εκτιμούν ότι τυχόν απουσία τους ισοδυναμεί με «πολιτική αυτοκτονία».

Μάλιστα, μετά και το ελευθέρας Μητσοτάκη ο οποίος μετακύλησε την ευθύνη της κεντρικής γραμμής του κόμματος στη «συνείδηση» του κάθε βουλευτή, ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που δεν πιστεύουν στη δυναμική των συλλαλητηρίων, αντιλήφθηκαν ότι «είναι μονόδρομος» η παρουσία τους. «Κάθε εχέφρων από μας οφείλει να δώσει το παρών, έστω και με ένα πέρασμα», παρατηρούσαν μετά τη χθεσινή σύσκεψη που είχαν υπό τον κ. Μητσοτάκη. Φαίνεται δε πως εκτιμούν (ή ίσως και προσδοκούν ) ότι η παρουσία τους θα πυροδοτήσει και την παρουσία πολιτικών προσώπων της Βορείου Ελλάδας που προέρχονται από το χώρο του κέντρου (ΔΗΣΥ κλπ), με δεδομένο ότι δημιουργείται κλίμα υπεράσπισης πατρώων εδαφών. «Ο κόσμος της Μακεδονίας αυτή τη στιγμή λειτουργεί συναισθηματικά. Θα καταγράψει τις πολιτικές παρουσίες» , παρατηρούν υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα.

Πάντως, όσο πλησιάζει η ώρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, τόσο φαίνεται ότι απομακρύνονται τα σενάρια που ήθελαν τους βουλευτές της ΝΔ στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης (Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης) να παρίστανται συγκροτημένα ως μια ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές θα παραστούν μεν στο συλλαλητήριο , αλλά ως μονάδες, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος. Το δικό του παρών, αναμένεται ότι θα δώσει και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας. Ωστόσο το περιβάλλον του διευκρινίζει ότι το πολιτικό του γραφείο ή η Περιφέρεια δεν συμμετέχουν στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου.

Στον αντίποδα με τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, δεν αναμένεται να δηλώσει παρών στο συλλαλητήριο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και οι άλλοι Ιεράρχες της Βορείου Ελλάδος, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων φαίνεται ότι συντάσσεται με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Εν τω μεταξύ, προσπάθεια για ευκρινείς αποστάσεις από τα συλλαλητήρια, που ήρθαν μετά και τις Αρχιεπισκοπικές δηλώσεις, κατέβαλλε νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Σε τηλεοπτικές της δηλώσεις και ερωτηθείσα για το αν συμφωνεί με τα συλλαλητήρια, απάντησε: «Έχουμε πει από πολύ νωρίς και παραπέμπουμε εδώ και στη ρήση του ιδρυτή μας, ότι πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν είναι ελεύθεροι να εκφραστούν και ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ακούει τις ανησυχίες τους». Αναφερόμενη στην παρουσία ή μη των βουλευτών της ΝΔ , με σαφήνεια έριξε το μπαλάκι πάνω τους: «Όλοι μπορούν να εκφραστούν, εφόσον θεωρούν ότι μπορούν να εκφραστούν και μέσα από αυτόν τον τρόπο. Ο καθένας κρίνει και παίρνει την ευθύνη των επιλογών του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter