Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν Βασιλακόπουλο

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν Βασιλακόπουλο

Σε ομοβροντία ενάντια στην Ομοσπονδία μπάσκετ και τον πρόεδρό της, Γιώργο Βασιλακόπουλο, εξελίσσεται η συζήτηση για την πόλη διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εικοσιτρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία απαιτούν να μάθουν:

(1) Με ποια δεδομένα η ΕΟΚ απέρριψε την Ξάνθη ως τόπο διεξαγωγής του αγώνα, φέροντας ως αιτιολόγηση την εμπολοκή της μουσουλμανικής κοινότητας;

(2) Τι προτίθεται το υπουργείο να πράξει ώστε να αποτραπούν άλλες τέτοιες δηλώσεις;

Η επίμαχη τοποθέτηση Βασιλακόπουλου, στην οποία αναφέρεται η ερώτηση, έγινε στον ραδιοσταθμό «Αρένα FM» και έχει ως εξής: «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας». 

Σήμερα κατατέθηκαν ενάντια του Βασιλακόπουλου ακόμα και …μηνύσεις, από νομικούς προσκείμενους στην ομάδα του Άρη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση, σύμφωνα με την οποία φοβάται προβοκάτσιες από χρυσαυγίτες οπαδούς των δύο ομάδων: «Είπα ότι η παρουσία των δύο “στρατών”, σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα με την αντιπαλότητά τους, αλλά και στη μουσουλμανική μειονότητα», εξήγησε, υπενθυμίζοντας την πολιτική του διαδρομή.

Πολιτευτές της Θράκης ξιφούλκησαν εναντίον του Βασιλακόπουλου με βαρύτατους χαρακτηρισμούς («είναι θεσμικός βλάκας», «υποφέρει από άνοια», «είναι μισαλλόδοξος» κ.ο.κ). «Αυτές οι ύβρεις μαύρισαν την ψυχή μας», είπε ο δήμαρχος της Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ενώ και η ΚΕΔΕ μίλησε για «απαράδεκτες και πρωτοφανείς δηλώσεις». Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης άδειασε τον τέως ΓΓΑ (από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ), τονίζοντας ότι «τέτοιες δηλώσεις είναι εκτός πραγματικότητας και δεν προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού».

Ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού-Άρη θα διεξαχθεί στις 19 ή 18 Φεβρουαρίου, σε άγνωστο ακόμα γήπεδο, με φαβορί το ΟΑΚΑ και αουτσάιντερ τη Λάρισα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter