Βουλή: Δέκα εκατ. ευρώ στους πληγέντες, εφάπαξ βοήθημα για τα παιδιά

Βουλή: Δέκα εκατ. ευρώ στους πληγέντες, εφάπαξ βοήθημα για τα παιδιά

Τις πρωτοβουλίες συνεισφοράς της Βουλής στην ανακούφιση των πληγέντων της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε ομόφωνα η Βουλή να αποδεσμεύσει από τον προϋπολογισμό της δέκα εκατ. ευρώ τα οποία θα κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Βούτσης, μετά την ακριβή καταγραφή της κατάστασης από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες θα υπάρξει ειδικό εφάπαξ βοήθημα για τα παιδιά που επλήγησαν από την καταστροφή. «Δεν έχουμε δικαίωμα εκ του Κανονισμού να προχωρήσουμε σε διαχρονικές υιοθεσίες όπως γίνεται για τα παιδιά ανθρώπων που έπεσαν στο καθήκον, πλην όμως θα υπάρξει μια πολύ ικανοποιητική βοήθεια στον λογαριασμό κάθε παιδιού που θα καταγραφεί από την ειδική επιτροπή» διευκρίνισε.

Ως προς τη λειτουργία της Βουλής, ο πρόεδρος σημείωσε ότι θα γίνει μια ειδική συνεδρίαση στο τρίτο θερινό τμήμα της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης με ακρόαση φορέων πολιτικής προστασίας σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αφορούν σε θέματα πολιτικής προστασίας και σχεδίων. Τότε, θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πρωτοβουλία σε επίπεδο ειδικής επιτροπής της Βουλής που θα καταλήξει σε συμπεράσματα για την ενίσχυση του κρίσιμου τομέα της πολιτικής προστασίας.

Τόνισε δε πως η Βουλή θα συνεχίσει τις λειτουργίες της για τις όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειαστούν και εκπονηθούν από την κυβέρνηση, πλην όσων περάσουν με Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter