Βουλή: Ερωτήσεις ΔΗΣΥ και ΚΚΕ για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική

Βουλή: Ερωτήσεις ΔΗΣΥ και ΚΚΕ για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική

Στην αναζήτηση ευθυνών αλλά και στα μέτρα για την αποκατάσταση των καταστροφών και την αποζημίωση των κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής εστιάζουν οι ερωτήσεις ΔΗΣΥ και ΚΚΕ αντίστοιχα, οι οποίες κατατέθηκαν την Τρίτη και απευθύνονται στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Υγείας και Υποδομών και Μεταφορών.

Η βουλευτής της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων «Ευθύνες για την εθνική τραγωδία και τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική» παραθέτει γεγονότα που συνοδεύονται από ερωτήματα αναφορικά με την τραγωδία. Μεταξύ άλλων, η κ. Χριστοφιλοπούλου κάνει λόγο για «παραβίαση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ελλιπής σχεδιασμός & ελλιπής προετοιμασία των δυνάμεων πολιτικής προστασίας», «αγνόηση του επιπέδου κινδύνου πυρκαγιάς» και «καθυστερημένη αντίδραση». Επίσης, θέτει το ζήτημα της μη εκκένωσης στο Μάτι και την «καθυστερημένη διάσωση δια θαλάσσης», ενώ κάνει λόγο για «κυβερνητικό εμπαιγμό» και «απόκρυψη θυμάτων» στην απευθείας μετάδοση από το κέντρο επιχειρήσεων παρουσία του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, οι Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης επισημαίνουν ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των πληγέντων δεν επαρκούν στο ελάχιστο προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές, να ξαναφτιαχτούν οι κατοικίες και οι άνθρωποι αυτοί να σταθούν ξανά στα πόδια τους» και παραθέτουν στους αρμόδιους υπουργούς δέσμη μέτρων, ρωτώντας τους αν προτίθενται να τα υλοποιήσουν. Συγκεκριμένα, ζητούν να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δημόσιων δομών Υγείας, να φτιαχτεί σύγχρονος οικισμός με ευθύνη του κράτους αλλά και την άμεση αποκατάσταση των υποδομών, όπως της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, χωρίς την επιβάρυνση των καταναλωτών για τη σύνδεσή τους στο δίκτυο.

Η ερώτηση της ΔΗΣΥ

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/07/31/5b604f45cd3a181aa61c0614.pdf

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/07/31/5b604f9dcd3a181e4c5c8535.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter