Βουλή: Με ευρύτατη πλειοψηφία «πέρασε» η τροπολογία για τις επιστροφές από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Βουλή: Με ευρύτατη πλειοψηφία «πέρασε» η τροπολογία για τις επιστροφές από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ε.Κεντρώων και Ποτάμι. Κατερίνα Παπανάτσιου: Να προχωρήσει άμεσα το ΕΣΡ στην αδειοδότηση με βάση το νόμο Παππά

Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την επιστροφή των ποσών για την χορήγηση τηλεοπτικής άδειας. Την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, Νίκος Παππάς υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ε.Κεντρώων και το Ποτάμι.

Από την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ ασκήθηκε κριτική για το θέμα του διαγωνισμού των αδειών, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Ξυδάκη να επισημαίνει πρέπει άμεσα να προχωρήσει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και από αυτό θα κριθούν οι πολιτικές δυνάμεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επισήμανε εισηγούμενη την ρύθμιση πως «τίθενται οι προϋποθέσεις επιστροφής των ποσών καταβλήθηκαν από τους υπερθεματιστές μετά την ανάκληση της σχετικής προκήρυξης». Επισήμανε παράλληλα ότι στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο«40 χρόνια υπήρχε ανομία» προσθέτοντας πως «ο νόμος Παππά είναι εκεινος με τον οποίο το ΕΣΡ πρέπει να κάνει το διαγωνισμό.

«Ο νόμος δεν έπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατεάς, έπεσε η διάταξη που λέει ότι ο υπουργός μπορεί να κάνει την διαδικασία» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σημειώνοντας πως «περιμένουμε την έμπρακτη πολιτική βούληση όσων ασκούν κριτική να πιέσουμε με το σωστό τρόπο το ΕΣΡ να αναλάβει τον διαγωνισμό». Μάλιστα σημείωσε ότι «τα εκτροφεία της διαπλοκής ας τηρούν σιγή» αναφέροντας με νόημα ότι «δεν βλέπω καμμία επίκαιρη ερώτηση στο γιατί δεν προχωρά το ΕΣΡ».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Κ. Κατσαφάδος δήλωσε ότι ψηφίζει την ρύθμιση γιατί «το ελληνικό κράτος έχει την υποχρέωση να είναι συνεπές» αν και χαρακτήρισε την ρύθμιση ως «η τελευταία πράξη του βατερλώ που έζησε η κυβέρνηση με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών». Υπέρ και ο Μ. Τζελέπης από την Δημοκρατική συμπαράταξη αναφέροντας πως η κυβέρνηση είναι «θεσμικά εκτεθειμένη απέναντι στην ελληνική κοινωνία». «Προφανώς το κράτος πρέπει να εμφανίζεται και να είναι συνεπές» επεσήμανε και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπ. Δανέλης.​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter