Βουλή: Παραίτηση του υπουργού ζήτησε ο Θεοχαρόπουλος – Κουρουμπλής: «Αυτό θα το κρίνουν άλλοι»

Βουλή: Παραίτηση του υπουργού ζήτησε ο Θεοχαρόπουλος – Κουρουμπλής: «Αυτό θα το κρίνουν άλλοι»

Την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την περιβαλλοντική ρύπανση στο Σαρωνικό, με τον υπουργό Ναυτιλίας να απαντά πως «αυτό θα το κρίνουν άλλοι».

«Οι εξελίξεις για το ναυάγιο είναι σοκαριστικές» είπε αρχικά το μέλος της ΔΗΣΥ και πρόσθεσε ότι η ηγεσία του υπουργείου υποτίμησε την κατάσταση. Ο κ. Θεοχαρόπουλος επέκρινε και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του κ. Κουρουμπλή, στηλιτεύοντας την δημόσια παρότρυνση προς τους πολίτες να κάνουν ελεύθερα μπάνιο. Αντί να ενημερώσει ο υπουργός για τις ενέργειες της κυβέρνησης, βομβάρδισε -σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ- με ήσσονος σημασίας πληροφορίες. Πριν προβεί σε ερωτήματα, τόνισε πως «δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα».

«Παρακαλώ να απαντήσετε» είπε και παρέθεσε τα εξής ερωτήματα:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο από εδώ και στο εξής;

Ποιος ο συντονισμός του υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Πότε εκτιμάτε ότι θα αποκατασταθεί η περιβαλοντική ζημιά;

Πότε και πώς θα καταβληθεί η αποζημίωση στους επαγγελματίες,

«Το γεγονός αυτό έχει συμβεί εδώ και 13-14 μέρες και δεν είχατε την ευγενή καλοσύνη όλο αυτό το διάστημα να επισκεφθείτε το υπουργείο» επισήμανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για πολιτική υποκρισία. Όπως υποστήριξε, η διαδικασία για την εξακρίβωση της αιτίας του ναυαγίου ερευνάται από τρεις διαφορετικούς φορείς: από το υπουργείο, από τη Δικαιοσύνη και από ανεξάρτητη αρχή. Αναφορικά με το μέγεθος της περιβαλλοντικής ρύπανσης, υποστήριξε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις θα υπάρχουν σε ένα μήνα, ενώ προέτρεψε τον κ. Θεοχαρόπουλο κάνει και μία ερώτηση στη Βουλή για το αντίστοιχο συμβάν στον κόλπο της Ελευσίνας για το ναυάγιο ρου «Α1» το 2012.

«Θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί»

«Θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί και αφού δεν το κάνατε εσείς θα έπρεπε να το έχει ζητήσει ο κ. Τσίπρας» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος απευθυνόμενος στον υπουργό, συμπληρώνοντας πως «είπατε ότι η μόνη που δεν φταίει σε τίποτα είναι η κοινωνία, αλλά δεν συνεννοηθήκατε πρώτα με τον εκπρόσωπο των οικολόγων πράσινων στην κυβέρνηση που τα έριξε όλα στην κοινωνία».

«Αδικείτε τον εαυτό σας» απάντησε ο κ. Κουρουμπλής, γιατί -όπως είπε- «παρασύρεστε από την προσπάθεια κάποιων που νομίζουν ότι η κοινωνία έχει μνήμη χρυσόψαρου», επιρρίπτοντας ευθύνες και σε συγκεκριμένα ΜΜΕ που θέλουν να τον «χτυπήσουν» το συγκεκριμένο πρόσωπο. «Μη νομίζετε ότι εσείς εκπροσωπείτε την κοινωνία κι εμείς κάτι άλλο» υπογράμμισε, ενώ για την παραίτησή του ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε: «Αυτό θα το κρίνουν άλλοι αυτό κ. θεοχαρόπουλε και η κοινωνία κρίνει και αποδίδει τις ανάλογες εξουσίες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter