Βουλή: Πολιτικό μνημόσυνο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Βουλή: Πολιτικό μνημόσυνο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο τίμησε τη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Με την ομιλία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση άρχισε, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, το πολιτικό μνημόσυνο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στην ειδική συνεδρίαση, που έγινε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ήταν παρόντες η πολιτική ηγεσία του τόπου, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης ενώ από τα θεωρεία παρακολουθούν την εκδήλωση οι συγγενείς του πρώην πρωθυπουργού.

Η συνεδρίαση διεξήχθη στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα θυμόμαστε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως έναν πολύ ικανό πολιτικό αντίπαλο της Αριστεράς, αλλά, ταυτόχρονα, και ως έναν αταλάντευτο υπερασπιστή της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Ως έναν τολμηρό πολιτικό που δεν δίστασε να αναλάβει πολλά πολιτικά ρίσκα στον πολιτικό του βίο. Θα τον θυμόμαστε ως έναν εξαιρετικό κοινοβουλευτικό άνδρα και κοινοβουλευτικό ρήτορα και κοινοβουλευτικό εν γένει. Ως ένα σημαντικό ηγέτη της παράταξής του που παρά τη μεγάλη ένταση της εποχής απέφυγε συστηματικά να υιοθετήσει τη μισαλλοδοξία ως εργαλείο για την προώθηση του πολιτικού του σχεδιασμού. Και νομίζω ότι αυτό αποτελεί μια σοβαρή και αξιομνημόνευτη παρακαταθήκη. Όχι μόνο για την παράταξη του, αλλά για τη δημοκρατία, το πολιτικό μας σύστημα και για τον πολιτικό πολιτισμό στη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 “Αθεράπευτα ρομαντικό“, χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πολλοί θα είχαν γονατίσει. Ο ίδιος όμως είχε μέσα του ένα μέταλλο. Οδήγησε τη ΝΔ σε 3 συνεχόμενες εκλογικές νίκες με 47%. Χωρίς να λαϊκίσει και χωρίς να αναλάβει δεσμεύεις που ήξερε πως δεν μπορούσε να τηρήσει. Αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες, υπέστη την πολιτική δυσφήμιση του αυριανισμού. Το αισθητήριό του ήταν πάντα να αντισταθεί και όχι να τροφοδοτήσει την ένταση».

Χαρακτήρισε μάλιστα ως κορυφαία κοινοβουλευτική του στιγμή τη σύντομη ομιλία του για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Η εισήγηση του Νίκου Βούτση:

«Η Βουλή των Ελλήνων, με τη σημερινή ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, τιμά τη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αποχαιρετά έναν από τους μεγάλους πολιτικούς της μεταπολεμικής, αλλά και της μεταπολιτευτικής περιόδου της πολιτικής μας ζωής». Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές αυτών των κρίσιμων περιόδων. Πρωτοεξελέγη το 1946, υπήρξε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας επί 6 δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός. Παροιμιώδης και κοινά αναγνωρισμένος, είναι τόσο ο ήρεμος χαρακτήρας εν μέσω ακόμα και σκληρών αντιπαραθέσεων, όσο και ο σεβασμός στην κοινοβουλευτική διαδικασία και βέβαια η ρητορική του δεινότητα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή, όχι μόνο με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρους αλλά και με το απαράμιλλο πάθος που τον χαρακτήριζε. Βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλων πολιτικών συγκρούσεων, ιδιαίτερα πριν τη δικτατορία, στο χώρο του Κέντρου, με ευθύνες που επιμερίζουν αντίπαλοι και φίλοι αλλά και ο ίδιος αναγνώρισε στο πλαίσιο αρνητικών φαινομένων της πολιτικής ζωής που λειτούργησαν ως θερμοκήπιο για την επτάχρονη δικτατορία, της οποίας υπήρξε ενεργητικά, κατά κοινή ομολογία, αντίπαλος».

«Ως πρωθυπουργός, παρά το σύντομο της θητείας του έδωσε το δικό του ξεχωριστό πολιτικό αφήγημα στη διακυβέρνηση του τόπου, προκαλώντας ισχυρές αντιπαλότητες στο κοινωνικό πεδίο και την πολιτική ζωή αλλά αφήνοντας και παρακαταθήκες που μέχρι σήμερα λειτουργούν ως στοιχεία ταυτότητας για την πολιτική παράταξη την οποία υπηρέτησε και ως πρόεδρος μετά την μεταπολίτευση» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος αναφερόμενος στη σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την αριστερά, είπε ότι «θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σχέση αλληλοεκτίμησης και σεβασμού του πολιτικού και ιδεολογικού αντιπάλου, μέσα σε δύσκολους καιρούς που το επίπεδο των σχέσεων, δεν θεωρούνταν και δεν καλλιεργούνταν ως αυτονόητο».

«Φυσικά τα έργα και οι ημέρες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ανήκουν πλέον στη δικαιοδοσία των ιστορικών αλλά και των πολιτικών αναλυτών του παρόντος και του μέλλοντος» είπε ο Νίκος Βούτσης και έκλεισε με αναφορά στον οικογενειάρχη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «που άφησε πίσω του μια τόσο μεγάλη και τόσο δεμένη οικογένεια».

«Ο πολιτικός κόσμος και η Βουλή τιμούν τη μνήμη του ανδρός και εξέφρασαν και εκφράζουν την εκτίμηση του προς την οικογένεια του» ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.

Πάνος Καμμένος: Έπαινοι για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του, στη Βουλή, στο πολιτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είπε ότι οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια για την περίοδο ’90-’93, όπου είχα την τιμή να βρίσκομαι κοντά του.

Είπε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε αντιπάλους που σεβόταν και αντίπαλοί του ήταν η Αριστερά, αλλά είχε και εχθρούς που τον πολέμησαν χωρίς να σέβονται την πολιτική ηθική, ακόμα και τους κανόνες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πολέμησε σκληρά το σύστημα του ΠΑΣΟΚ του ’81-’89? και τον πολέμησαν τα σκληρά συμφέροντα με τα οποία συγκρούστηκε, ενώ τέλος, τον ανέτρεψαν μέσα από το δικό του κόμμα, άνθρωποι τους οποίους ανέδειξε στην πολιτική.

Πρόσθεσε ότι τον πολέμησαν και τον ανέτρεψαν επώνυμα οικονομικά συμφέροντα, αναφερόμενος σε εκείνο το σημείο της ομιλίας του, σε δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις 6 Ιουλίου 1993, όπου αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς έκανε απόψε ένα μεγάλο βήμα προς την προδοσία του 47% του ελληνικού λαού. Γίνεται όργανο των αντίπαλων μας και των οικονομικών συμφερόντων των οποίων είναι δέσμιος με σκοπό να πλήξει πισώπλατα την παράταξη που τον δημιούργησε την ώρα που η σκληρή προσπάθεια τριάμισι ετών αποδίδει τους καρπούς, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της χώρας και τον ελληνικό λαό.

Φώφη Γεννηματά: Να μην ξεχνάμε το 1989

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενη σα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είπε «ότι όσο και αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις πολιτικές επιλογές του, δεν μπορει παρά να παραδεχθεί το υψηλό πολιτικό ανάστημα, τη σημαντική παρουσία στη Βουλή και την αποφασιστικότητά στη διαχείρησηστα δημόσια πράγματα».

Επισήμανε, ωστόσο, τις πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Η κυβέρνηση ΝΔ 1990-1993, της οποίας υπήρξε πρωθυπουργός, άσκησε μια πολιτική που είχε σαφές πρόσημο, συγκεκριμένο περιεχόμενο και αποτελέσματα. Η δική μας παράταξη, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, βρεθήκαμε απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αντιταχθήκαμε στη λογική της βίαιης προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας, στα κελεύσματα των πιο συντηρητικών επιλογών της νέας παγκόσμιας οικονομικής τάξης πραγμάτων. Αντιταχθήκαμε στην επικράτηση της αδιέξοδης λογικής της διαρκούς λιτότητας, της πλήρους απουσίας της εγγυητικής κρατικής παρέμβασης στην αγορά, στην υποχώρηση και αποδιοργάνωση του Κοινωνικού Κράτους» είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η Φώφη Γεννηματά έκανε ειδική αναφορά στη κυβέρνηση του ’89 με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζοντας: «Ήρθαμε τέλος σε ευθεία αντιπαράθεση με τη μεγάλη πολιτική περιπέτεια το 1989, όταν στοχοποιήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο. Μια καθαρά πολιτική δίωξη που δημιούργησε πόλωση και δίχασε τον ελληνικό λαό.βΠολιτική θύελλα που συνεχίστηκε μέχρι την επάνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην κυβέρνηση και τη γενναία πολιτική πρωτοβουλία του για το οριστικό τέλος της σκανδαλολογίας. Η λογική της Εθνικής Συμφιλίωσης και Συνεννόησης, οδήγησε στην επίτευξη του μεγάλου στόχου της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη. Το αίτημα της εθνικής συνεννόησης παραμένει ως σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο και ζωντανό, ένα αίτημα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιμένει να υπηρετεί και να διεκδικεί και στις μέρες μας. Υπάρχουν μεγάλα και κρίσιμα κομμάτια της ιστορίας μας που δεν μπορούν να ξαναγραφτούν».

Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσέθεσε ότι η ιστορία δεν γράφεται ούτε με τη μεταθανάτια ωραιοποίηση ούτε με ανεδαφικά αναθέματα και σημείωσε ότι η αποτίμηση του πολιτικού βίου του αποθανόντος πρώην πρωθυπουργού είναι θετική, μολονότι είναι δύσκολη η γνώση και η σωστή αξιολόγηση του παρελθόντος, χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις, δίχως αγίους και δαίμονες.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μπορεί να αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους κοινοβουλευτικούς», ανέφερε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, που, σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία του στον δημόσιο πολιτικό βίο της χώρας, τοποθετούν τον Κων. Μητσοτάκη στη χωρία των σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας.

Ο ιστορικός του μέλλοντος -είμαι βέβαιη- θα αφιερώσει μεγάλο μέρος της μελέτης και του έργου του στην ανάλυση και αποτίμηση της πολυετούς σταδιοδρομίας και προσφοράς του Κων. Μητσοτάκη στον πολιτικό μας βίο. Θα φανεί γενναιόδωρος για τα θετικά και αυστηρός απέναντι σε σφάλματα και παραλείψεις».

Υπήρξε σθεναρός υποστηρικτής της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, μέχρι το τέλος της ζωής του

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ένας μεγάλος και ικανός πολιτικός αντίπαλος

«Αναμφίβολα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην αιωνόβια ζωή του αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού αστικού πολιτικού κόσμου» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Στα χρόνια της Κατοχής υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης η οποία βρισκόταν σε στενή συνεργασία με το Βρετανικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής. Με τη δράση του, πρωτοβουλίες του και πρακτικές ενέργειές του, συνέβαλε ώστε να αποκατασταθεί η κλονισμένη αστική εξουσία εξαιτίας και της στάσης της τότε ηγεσίας της κατά τη διάρκεια της Κατοχής και αμέσως μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων, αλλά και εξαιτίας της δράσης και της μεγάλης επιρροής μέσα στον λαό της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης», προσέθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η υπεράσπιση της αστικής εξουσίας αποτέλεσε σταθερό προσανατολισμό του Κ. Μητσοτάκη και όλη την περίοδο της ενεργού, στη συνέχεια, ανάμιξής του στη πολιτική ζωή του τόπου από το 1946 οπότε εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής μέχρι την ανάληψη άλλων αξιωμάτων στον πολιτικό βίο, όπως υπουργικές θέσεις, αρχηγία κόμματος μέχρι και την ανάδειξή του στην θέση του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας.

«Σε αυτό το πλαίσιο πρωταγωνίστησε στις προσπάθειες διαφόρων αναγκαίων εκσυγχρονισμών που απαιτούνταν για την αποτελεσματικότερη άσκηση και εδραίωση της αστικής εξουσίας και κυριαρχίας» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ήταν από τις πολιτικές προσωπικότητες του αστικού κόσμου που κατάλαβαν σχετικά νωρίς ότι για την αντιμετώπιση του εργατικού-λαϊκού, του κομμουνιστικού κινήματος δεν αρκούσε η καταστολή, οι διώξεις, αλλά επιβαλλόταν και η προώθηση πολιτικών μέτρων συμμετοχής και ενσωμάτωσής του, τελικά, στο αστικό πολιτικό σύστημα».

«Από τη σκοπιά αυτή», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, «από την αρχή (ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) ήταν ανοιχτός στην προοπτική ελεύθερης πολιτικής δράσης του ΚΚΕ μέχρι και το σημείο βέβαια που και το ίδιο θα περιόριζε τους στόχους και τη δράση του στα όρια και στα πλαίσια της αστικής διαχείρισης».

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης περιπλέχτηκε στις αντινομίες και στις αντιφάσεις που πήγαζαν από το τρίγωνο Στρατός-Παλάτι-Κυβέρνηση της μεταπολεμικής αστικής εξουσίας και τις διαφορετικές διεθνείς συμμαχίες που προωθούσαν οι διάφορες αντιμαχόμενες μερίδες της αστικής τάξης, της κυρίαρχης τάξης στη χώρα πριν από την εγκαθίδρυση της δικτατορίας. Ως αποτέλεσμα έφυγε από την Ένωση Κέντρου και την κυβέρνησή της τον Ιούλιο του 1965, συνεχίζοντας όμως να υπερασπίζεται τα στρατηγικά συμφέροντα του συστήματος, αντιτασσόμενος, όπως και άλλοι αστοί πολιτικοί της περιόδου στο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πολιτική ζωή της χώρας, μετά την πτώση της δικτατορίας, αρχικά ως ανεξάρτητου και στη συνέχεια ως στελέχους και αρχηγού της ΝΔ.

«Η ανάδειξη της ΝΔ στη κυβέρνηση και του ίδιου στην πρωθυπουργία το 1990 συνδέθηκε και με την ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων σε ένα εγχώριο και διεθνές περιβάλλον που σημαδευόταν από την προώθηση αντεπαναστατικών ανατροπών στις σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στην Σοβιετική Ένωση, αλλά και την προετοιμασία συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ, την περίοδο, τότε της μετατροπής της από ΕΟΚ σε ΕΕ με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι ακόμα και μετά την πτώση της κυβέρνησής του, το 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνέχισε να υποστηρίζει με συνέπεια τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης, τις διεθνείς συμμαχίες της, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ ενώ «έδωσε ανεπιφύλακτα την στήριξή του σε όλες τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις, σε όλα, τελικά, τα μετέπειτα μνημόνια».

«Το ΚΚΕ αντιμετώπισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με βάση αντικειμενικά δεδομένα, όπως άλλωστε κάνει για κάθε πολιτικό αντίπαλό του, σε συνδυασμό με τα συνολικά κριτήρια που διατηρεί ως σήμερα προκειμένου να κρίνει το ρόλο μιας κυβέρνησης, ενός ηγέτη απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Κάποιοι, μερικές φορές, μας κατηγορούν ότι είμαστε σκληροί και ισοπεδωτικοί απέναντι σε αντιπάλους μας. Άλλοι πάλι για τους δικούς τους λόγους ισχυρίστηκαν ότι είμαστε επιεικείς, ότι πάντα ίσως και να υπήρχαν διάφορα κρυφά μορατόριουμ μαζί τους. Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Αν και σκληρός ιδεολογικά και πολιτικά αντίπαλος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πάντα έλεγε αυτά που πίστευε, με ευθύτητα αντιμετώπιζε τους πολιτικούς του αντιπάλους. Με ευθύτητα και πολιτικά επιχειρήματα τον αντιμετωπίσαμε πάντοτε και εμείς. Το ΚΚΕ αναγνωρίζει στο πρόσωπό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ένα μεγάλο και ικανό αντίπαλο με καθαρό πολιτικό λόγο. Καθαρά και με ευθύτητα το Κόμμα μας, αντιπαρατέθηκε στις πολιτικές θέσεις και απόψεις του, με πολιτικά επιχειρήματα, χωρίς μισόλογα, χωρίς μικροκομματικούς ελιγμούς. Πιστεύουμε ότι αυτό μας το αναγνώρισε και ότι δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση, χάριν σκοπιμότητας, αυτές τις ώρες να κρύβουμε λόγια, ακόμα και τώρα που πλέον δεν είναι στην ζωή», κατέληξε ο γγγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Καλό ταξίδι πατριώτη! Και δείξε ανοχή στους μίζερους και τους κακεντρεχείς»

«Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παίρνει μαζί του μια ολόκληρη εποχή. Αυτή των πολιτικών που μεγάλωσαν μέσα σε πολέμους και δικτατορίες. Πολιτικούς, όμως, που στάθηκαν όρθιοι. Έκαναν λάθη, αλλά απομάκρυναν οριστικά τη χώρα μας από το βαλκανικό της παρελθόν», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εκθειάζοντας την εκλιπόντα επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ στην ειδική συνεδρίαση μνήμης στη Βουλή.

Ο κ. Θοεδωράκης ανέφερε ότι δεν υπήρξε πολιτικός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά συνομιλητής του, στην αρχή ως δημοσιογράφος και μετά, πιο σπάνια, ως πολιτικός.

«Αυτή ήταν άλλη μία δύναμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επιζητούσε τον αντίλογο, όπως αγαπούσε και τις συμβουλές. Ειδικά στους Χανιώτες, τους οποίους κατά μία έννοια θεωρούσε όλους παιδιά του», σημείωσε και τον αποκάλεσε και πάλι «ψηλό». «Παραξενεύτηκαν κάποιοι που αποχαιρέτισα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη γράφοντας “καλό ταξίδι ψηλέ”. Να τους πληροφορήσω, λοιπόν, για άλλη μία φορά, ότι στην αργκό των Χανίων, στην αργκό της Κρήτης, ο Μητσοτάκης ήταν πάντα «ο ψηλός». Κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής, όταν μικρός δημοσιογράφος άκουσα τον χαρακτηρισμό, παραξενεύτηκα. Ήταν βέβαια ψηλός, αλλά δεν νομίζω ότι αυτός που σκέφτηκε αυτήν τη φράση αναφερόταν μόνο στο φυσικό του μπόι. Αυτοί που πρωτοείπαν αυτήν τη φράση, ήθελαν, μάλλον, να τονίσουν ότι ποτέ δεν προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος και ποτέ του δεν καμπούριασε. Υπερασπίστηκε όρθιος και τις πιο αντιδημοφιλείς απόψεις του, ένα μεγάλο προσόν στην πολιτική. Και η ευθύτητά του πάντα σε τρυπούσε. Ας τον αποχαιρετίσουμε, λοιπόν, όπως αρμόζει. Με σεβασμό. Αντλώντας διδάγματα από τα σωστά του και τα λάθη του. Καλό ταξίδι πατριώτη! Και δείξε ανοχή στους μίζερους και τους κακεντρεχείς», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter