Βουλή: Πρωτοβουλίες ΝΔ – ΔΗΣΥ για μη περικοπή συντάξεων που προανήγγειλε ο «ψεύτης» Μοσκοβισί

Βουλή: Πρωτοβουλίες ΝΔ – ΔΗΣΥ για μη περικοπή συντάξεων που προανήγγειλε ο «ψεύτης» Μοσκοβισί

Στα όρια της γελοιότητας κινείται μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση. Παρόλο που ΝΔ και ΔΗΣΥ «εγκαλούσαν» τον Πιερ Μοσκοβισί για τα επαινετικά σχόλια αναφορικά με την πορεία της οικονομίας και το ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019, σήμερα παίρνουν νομοθετικές πρωτοβουλίες με βάση το παράθυρο που άνοιξε ο «ψεύτης» Ευρωπαίος Επίτροπος για την άρση του μέτρου.

Τροπολογία και πρόταση νόμου κατέθεσαν ΝΔ και ΔΗΣΥ αντίστοιχα προκειμένου να μην ισχύσει η περικοπή της προσωπικής διαφοράς και η μείωση του αφορογήτου που θεσμοθετήθηκαν μετά το πέρας της δεύτερης αξιολόγησης. Θα επρόκειτο -αναμφίβολα- για ορθές πολιτικές πρωτοβουλίες αν δεν είχαν προηγηθεί οι πρωτοφανείς επικρίσεις στον Πιερ Μοσκοβισί, τον οποίο ευθαρσώς κατηγόρησαν για πολιτικό και επικοινωνιακό αβαντάρισμα της κυβέρνησης, παρουσιάζοντάς τον ως ανειλικρινή κυβερνητικό βραχίωνα.

Κωστής Χατζηδάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος επέκριναν με δριμύ τρόπο και ύφος τον Πιερ Μοσκοβισί, όταν εκείνος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποσαφήνισε πως δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, ούτε επιστροφή της τρόικας, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί πως τα επιπλέον μέτρα μείωσης συντάξεων και αφορολογήτου δεν τεθούν σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων για άνιση πολιτική μεταχείριση, αγνοώντας προφανώς ποιοι λαμβάνουν μέσω δημοκρατικών διαδικασιών εξουσιοδότηση θεσμικού συνομιλητή με τους εταίρους, ενώ ζήτησε να ξεκαθαριστεί άμεσα το τοπίο προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να διαρθρώσει αναλόγως το… προεκλογικό της πρόγραμμα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ προέβη σε δημόσιες υποδείξεις και συστάσεις στον κ. Μοσκοβισί, δίνοντας την εντύπωση πως το μόνο που επιδιώκει είναι να παραμείνουν τα μέτρα λιτότητας για να μην «τσαλακωθεί» το αφήγημα του κόμματός του.

Από την άλλη πλευρά αλλά στην ίδια κατεύθυνση, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποπειράθηκε να καταστήσει αναξιόπιστο τον κ. Μοσκοβισί στη συλλογική συνείδηση, ζητώντας του εν ολίγοις να δηλώσει πως πρόκειται για νέο μνημόνιο, ενώ σήμερα η Φώφη Γεννηματά προεξοφλώντας ουσιαστικά την άρση των μέτρων, ζήτησε να μην υπάρχει χρονική μετακύλισή τους αλλά οριστική κατάργησή τους. Ουσιαστικά, η κ. Γεννηματά εγκατέλειψε την «γραμμή» περί τέταρτου μνημονίου, εκθέτοντας και τον Θ. Θεοχαρόπουλο.

Οι αντιφατικές κινήσεις Κ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά εκτός του ότι ότι κρίνονται ανακόλουθες επειδή υιοθετούν την έμμεση παραδοχή του «ψεύτη» και «ανέντιμου» Επιτρόπου, καταδεικνύουν και την αδίστακτη επιδίωξη τους να πάρουν πίσω αυτό που απώλεσαν πριν τρία χρόνια. Την εξουσία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter