Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ (Live)

Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ (Live)

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να κορυφωθεί η συζήτηση στην Βουλή του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα._x000D_

Πάντως το στίγμα δόθηκε με τις τοποθετήσεις των βασικών εισηγητών των κομμάτων που μετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή. Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας τονίστηκε πώς οι ευθύνες που αναδείχθηκαν θα εξεταστούν από την δικαιοσύνη ενώ από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίχθηκε ότι δεν υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα με την δανειοδότηση.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Α. Μπαλωμενάκης επισήμανε ότι υπήρξε «παράβαση της κοινής και τραπεζικής νομοθεσίας» σε σχέση με τα κόμματα ενώ «ο παραβατικός τραπεζικός δανεισμός αποτέλεσε τον κανόνα στην ίδρυση εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών». Η κατάσταση αυτή επισήμανε «εξακολούθησε όχι απλά να υπάρχει στα χρόνια της κρίσης αλλά τότε έγιναν οι χειρότερες παραβιάσεις». Δήλωσε τέλος ότι τον λόγο έχει η δικαιοσύνη αφού το πόρισμα της έχει παραδοθεί παρά τις αντιστάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ουδέν πρόβλημα, υποστήριξε στην τοποθέτησή του ο εισηγητής της Ν.Δ Νότης Μηταράκης. Όπως είπε δεν προέκυψε από τα στοιχεία της επιτροπής «ότι τα δάνεια των ΜΜΕ ήταν δανεικά κι αγύριστα» προσθέτοντας ότι «δεν παρουσιαστηκε συστημικό πρόβλημα στην δανειοδότηση του κλάδου». Μάλιστα υποστήριξε οτι «η Ν.Δ δεν διαφώνησε να πάει το πόρισμα στον εισαγγελέα. Είπε ότι ήταν θέμα της ολομέλειας, ήταν καθαρά διαδικαστικό θέμα», «δανείστηκε σύννομα» «έχει δημιουργηθεί ζήτημα ληξιπρόθεσμων οφειλών» «ο Σαμαράς έβαλε την χώρα πάνω από το κόμμα» «καμία νέα δανειοδότηση από το 2012»

Η Χρυσή Αυγή αποχώρησε από την συζήτηση ενώ προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, και του εισηγητή της Ηλ.Κασιδιάρη όταν ο τελευταίος χαρακτήρισε «λογοκρισία» την επισήμανση του προέδρου της Βουλής να τοποθετήθεί εντός του χρόνου που μίλησαν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter