Βούτσης: Απέχει από την ευθύνη η αντιπολίτευση

Βούτσης: Απέχει από την ευθύνη η αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «στάση αποχής από την ευθύνη» και συνέχισε: «Είναι τόσο αδιανόητο προς αυτούς που δημιουργούν περιβάλλον ασφυξίας να ορθωθεί ένα ανάστημα από όλα τα κόμματα και φεύγετε ένας ένας με την ομάδα του για να μην γίνετε κομπάρσοι του Τσίπρα;»

«Δεν είπαμε να αποθεώσετε μία κυβέρνηση που προσπαθεί, αλλά να πείτε ένα καλό λόγο υπέρ της χώρας ή ένα κακό λόγο υπέρ αυτών που τα επιβάλλουν», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής κάνοντας λόγο για «τρικλοποδιά» και «ρεσιτάλ κακοπιστίας» από τους δανειστές.

«Υπενθυμίζω κάτι αυτονόητο: όσες διαφωνίες και αν έχουμε σε κάτι συμφωνούμε. Ότι η συμφωνία που έγινε το 2015 έγινε διαφανώς. Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει τίποτα που να μην το ξέρουν όλοι. Και με βάση όλα τα στοιχεία κάθε κόμμα αποφασίζει την θέση που κρατά. Τα κόμματα όμως δεν βρίσκουν έστω και ένα λεπτό για να αναφερθούν σε πράγματα που είναι πολύ σκληρά για την κοινωνία», επισήμανε ο Ν. Βούτσης.

Τόνισε ότι το ποσό που δίνεται στους συνταξιούχους «δεν οφείλεται σε κανένα κόλπο. Οι δανειστές, κακώς κάκιστα, δεν δέχονταν τα μη παραμετρικά ποσά που παρουσίαζαν οι εκάστοτε υπουργοί αυτής και των προηγουμένων κυβερνήσεων, και έλεγαν ότι δεν δέχονται τα ποσά από τη φοροδιαφυγή και άλλες πηγές».

«Έγινε μία συστηματική προσπάθεια και υπήρξε το ποσό που δεν είναι εντός της συμφωνίας για την διάθεσή του. Το γνωρίζετε. Αφού επιμετρήθηκε το ποσό, η κυβέρνηση πήρε απόφαση που θα διατεθεί. Θα μπορούσε να διατεθεί και αλλού ή να υπάρξει διάλογος που θα διατεθεί. Άλλο αυτό. Αλλά η αναγνώριση ότι πρόκειται για ένα ρεσιτάλ κακοπιστίας των εταίρων έναντι της χώρας δεν αναφέρεται πουθενά», τόνισε ο Ν. Βούτσης και επεσήμανε ότι «μπήκε τρικλοποδιά στη χώρα, όχι στην κυβέρνηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter