Βούτσης: Καλώ τον Δημήτρη Καμμένο να τηρήσει τη δέσμευσή του και να παραιτηθεί

Βούτσης: Καλώ τον Δημήτρη Καμμένο να τηρήσει τη δέσμευσή του και να παραιτηθεί

Την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ζητά ο Νίκος Βούτσης, αποκαλύπτοντας πως ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε δεσμευθεί με sms από την προηγούμενη εβδομάδα πως θα πράξει τα δέοντα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έθεσε τον Δημήτρη Καμμένο προ των ευθυνών του, καλώντας τον να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι παρόλο που μετά την ανεξαρτητοποίησή του ο Δ. Καμμένος είχε αποστείλει sms στον ίδιο γνωστοποιώντας την πρόθεση παραίτησής του από τη θέση του αντιπροέδρου, στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων άλλαξε άρδην τη στάση του και με το σκεπτικό της απρεπούς συμπεριφοράς εναντίον του από την πλευρά των ΑΝΕΛ -κάτι που γνωστοποίησε πρώτα στον ΣΚΑΪ- δήλωσε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

«Τον καλώ να μη συνεχίσει να επιβαρύνει τη Βουλή με την απαίτηση να του γίνει μομφή και μάλιστα πολιτικού τύπου για τις απόψεις του» είπε ο Νίκος Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να πολιτικοποιηθεί ένα διαδικαστικό ζήτημα της Βουλής ακόμα κι αν οδηγηθούν τα πράγματα στην έσχατη λύση της πρότασης μομφής κατά του Δ. Καμμένου. Συμπλήρωσε δε πως ακόμα κι αν κατατεθεί η πρόταση μομφής θα είναι αυστηρά διαδικαστική και επί τη βάση ότι ο Δ. Καμμένος υπό το νέο πολιτικό του status δεν εκπροσωπεί πλέον το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε αντιπρόεδρος.

«Προς τι αυτή η πρόκληση;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε με νόημα: «Δεν ασκώ εκβιασμό, αλλά πίεση. Καταλαβαίνετε τη διαφορά…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter