Βραζιλία: Ανεβαίνουν τα ποσοστά του ακροδεξιού Μπολσονάρου λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές

Βραζιλία: Ανεβαίνουν τα ποσοστά του ακροδεξιού Μπολσονάρου λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές

Τρεις ημέρες πριν διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐχ Μπολσονάρου αύξησε κι άλλο το προβάδισμά του ως προς τις προθέσεις ψήφου, κατέδειξε νέα δημοσκόπηση που μεταδόθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Datafolha, ο Μπολσονάρου πιστώνεται το 35% των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι αύξησε το ποσοστό του κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου, που είχε μεταδοθεί την Τρίτη.

Προηγείται κατά 13 μονάδες του κεντροαριστερού υποψηφίου Φερνάντου Αντάτζι, ο οποίος αύξησε ελαφρά το δικό του ποσοστό των προθέσεων ψήφου στο 22%.

Την Τρίτη, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων ανερχόταν σε 11 μονάδες, με τον Μπολσονάρου στο 32% και τον Αντάτζι στο 21%.

Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι έχουν μεγάλη διαφορά από τον τρίτο, τον κεντροαριστερό Σίρου Γκόμις, ο οποίος παραμένει στο 11%.

Στον δεύτερο γύρο το Νταταφόλια φέρει τον ακροδεξιό υποψήφιο να προηγείται κατά μία μονάδα του Αντάτζι (44% έναντι 43%), πρόβλεψη εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος (±2%).

Στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου, ο Μπολσονάρου εμφανιζόταν να συγκεντρώνει το 44% έναντι 42% του Αντάτζι.

Παράλληλα, το ποσοστό των ψηφοφόρων που είπε ότι αποκλείει το να ψηφίσει τους δύο υποψήφιους παρέμεινε σταθερό: στο 45% για τον Μπολσονάρου, πρώην λοχαγό, νοσταλγό της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985)· και στο 40% για τον Αντάτζι, τον πολιτικό του Κόμματος Εργαζομένων (PT) που ορίστηκε υποψήφιος στη θέση του πρώην προέδρου Λούλα, ο οποίος είναι φυλακισμένος και αποκλείστηκε από τη διαδικασία.

Η δημοσκόπηση μεταδόθηκε λίγο πριν από το τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, με το οποίο έκλεισε η προεκλογική εκστρατεία, που μεταδόθηκε από το Globo, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Βραζιλίας, χωρίς τη συμμετοχή του Μπολσονάρου για λόγους υγείας, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στις αρχές του Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter