Βραζιλία: Ο πρόεδρος βλέπει φαντάσματα στην προεδρική κατοικία και μετακομίζει!

Βραζιλία: Ο πρόεδρος βλέπει φαντάσματα στην προεδρική κατοικία και μετακομίζει!

Μπορεί η προεδρική κατοικία στην Βραζιλία να είναι έργο του εμβληματικού Βραζιλιάνου αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer, αλλά ο σημερινός Πρόεδρος της χώρας αισθάνθηκε ότι έχει «κακή ενέργεια» κι ότι μπορεί να είναι και στοιχειωμένη.

Γι’ αυτό τον λόγο, ο 72χρονος Μισέλ Τέμερ και η σύζυγός του, Μαρσέλα (33 χρονών) εγκατέλειψαν το Palácio de Alvorada – το ολοκλήρωσε ο Niemeyer, το 1958 – και μετακόμισαν.

«Αισθάνθηκα κάτι παράξενο εδώ» είπε ο Τένερ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Veja. «Από την πρώτη νύχτα, δεν στάθηκε δυνατό να κοιμηθώ καλά. Η ενέργεια δεν ήταν καλή».

«Κι η Μαρσέλα αισθάνθηκε το ίδιο. Μόνον στον Μισελζίνιο (σ.σ. ο επτάχρονος γιος τους), που έτρεχε από τη μια άκρη στην άλλη, άρεσε. Φτάσαμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε: μπας και υπάρχουν φαντάσματα;» εξομολογήθηκε.

Λέγεται ότι η πρώτη κυρία της χώρας κάλεσε ιερέα να εξορκίσει τα κακά πνεύματα, αλλά η επιχείρηση δεν στέφθηκε από επιτυχία. Η προεδρική οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει στο μικρότερο Jubaru Palace, στο οποίο, συνήθως, κατοικεί ο αντιπρόεδρος της χώρας. Και το οποίο ήταν κενό από πέρυσι, όταν ο Τέμερ ανήλθε στον θώκο του Προέδρου της Βραζιλίας, μετά την κατηγορία που απαγγέλθηκε κατά της Ντίλμα Ρούσεφ.

Το 7.000 τετραγωνικών μέτρων δημιούργημα του Oscar Niemeyer είναι σε ένα ακρωτήριο το οποίο τρυπάει τη λίμνη Παρανόα. Υπερηφανεύεται για την πισίνα του, το παρεκκλήσιο του, την κινηματογραφική αίθουσά του, το ελικοδρόμιό του. Είναι ένα από τα πολλά οικοδομήματα του Niemeyer, στο ρεύμα του μοντερνισμού, τα οποία ο Βραζιλιάνος αρχιτέκτονας εμπνεύστηκε, τη δεκαετία του 1950, ως μέρος του masterplan του για την Μπραζίλια, τη διοικητική πρωτεύουσα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter